Caroline Seger fortsätter i landslaget

Sportbladet avslöjar: Seger med i VM-kvaltruppen i september

Den 7 september tar Peter Gerhardsson ut sin första landslagstrupp efter den snöpliga OS-förlusten.

Redan nu kan han räkna in Caroline Seger, 36.

– Det ska bli roligt att spela kval igen, säger hon.

Tillbaka i vardagen efter sommaruppehållet stod FC Rosengård för en prickfri insats borta mot Vittsjö när de vann med 4–0 och därmed befäste serieledningen.

För Caroline Seger var det andra matchen sedan det snöpliga slutet av OS-finalen där lagkaptenen blev syndabock när Sverige föll mot Kanada på straffar.

– Hon är ett superproffs. Jag kan inte säga så mycket annat. Allt det hon har gått igenom med OS och kunna ladda om på så kort tid. Det säger allt om vilken person hon är. Otroligt viktig för oss. Hon är vår lagkapten och styr vårt spel helt och tempo tillsammans med Jelena helt och hållet. Hatten av. Det är inte många som hade kunnat hantera det som hon har gjort, berömmer sportchefen Therese Sjögran.

Seger vill fortsätta i landslaget

36-åringen har alltjämt inte smält förlusten och innan Sportbladet pratade med mittfältsstjärnan efter matchen mot Vittsjö meddelade Rosengårds pressansvariga att Seger inte ville ha frågor om OS.

Men ett besked kunde hon i alla fall lämna angående Blågult. När Peter Gerhardssons landslag i höst ska VM-kvala, med start i mitten av september, kommer 36-åringen finnas med.

– Det är som jag sagt innan, att så länge jag är med och presterar och jag är motiverad och spelar fotboll framförallt i Rosengård så är jag med i landslaget. Det har inte förändrats något efter OS. Det ska bli roligt att spela kval igen.

Efter SM-guldet 2019 skrev Caroline Seger på ett nytt tre års kontrakt med Rosengård, vilket innebär att det löper över nästa säsong.

– Det känns faktiskt bra att ha kommit in i en vardag och får spela fotboll igen, som man ändå älskar. Det ska bli kul att få träffa allihopa igen. Landslaget är bra och landslaget är kul. Jag njuter att få vara med där varje gång jag är uttagen.

”Caroline Seger är en av världens bästa”

Gerhardsson tar ut truppen till matcherna mot Slovakien och Georgien den 7 september. Förbundskaptenen som är ute på en liten turné för att se spelarna i deras klubbar var på plats i Vittsjö och han var imponerad av sin lagkapten.

– Jag tycker Caroline Seger ser fantastisk bra ut i det här och i den position hon har också i landslaget. Det syns i en sådan här match att det är en kvalitetsspelare. Inte bara en av världens bästa, utan även en av de bästa här nu.

Har du pratat något med Seger efter straffavgörandet?

– Vi pratade efter där. Vi har haft kontakt, men som med allting är det viktigt att man sköter sin bearbetning själv. Caroline Seger vet att hon kan ringa om det är något.

Har några sagt att de inte vill vara med?

– Jag kommer ha kontakt med spelarna här så får vi se. Jag vill lämna tid så de får fundera. Vi får se vad beskeden blir.

Caroline Seger i Tokyo-OS 2021.
Caroline Seger i Tokyo-OS 2021.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.