Golf

Shane Lowry sågar publiken i Ryder Cup

”Fulla idioter som häcklade min fru”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Ryder Cup är känd för sin inramning.

Men enligt Shane Lowry gick delar av den amerikanska publiken över gränsen.

– Jag trodde inte att det var så illa … tills jag frågade min fru, säger han.

I helgen avgjordes Ryder Cup – lagtävlingen i golf där Europas och USA:s största stjärnor möter varandra.

Favorittippade USA vann med förnedringssiffrorna 19-9 inför ett maffigt publiktryck på Whistling Straits i Wisconsin och efteråt var de europeiska spelarna förkrossade, däribland Rory McIlroy som bröt ut i tårar.

Rådande coronarestriktioner med inreseförbud till USA gjorde att Europa bara hade några hundra supportrar på plats, medan amerikanerna hejades fram av tiotusentals.

”Inte trevligt”

Golf har länge haft ett rykte om sig som en fisförnäm sport, men på senare år har den stämpeln börjat tvättas bort och särskilt i just Ryder Cup brukar det kunna gå vilt till.

Enligt irländaren Shane Lowry gick det lite för vilt till den här gången.

– Min fru berättade att hon och de andra (spelarfruarna) fick utstå glåpord och häcklande. Det var inte speciellt trevligt för dem. Samtidigt är det bara en liten klick av fansen som beter sig på det viset, säger Lowry.

Shane Lowry och frun Wendy.

”Idioter”

Det är ingen hemlighet att det konsumeras mängder med alkohol och Lowry tror att det är en förklaring till den ibland (för) hårda stämningen.

– Vissa människor är idioter, speciellt när de dricker. Man blir inte direkt ett geni av att dricka alkohol och det var vad de gjorde förra veckan, inte minst under eftermiddagsmatcherna, då var det väldigt högljutt, säger Lowry.

Han gjorde debut i Ryder Cup-sammanhang och passar samtidigt på att hylla de fans – majoriteten – som inte betedde sig svinaktigt.

– Jag fick själv en stående ovation av den amerikanska publiken när vi avgjorde vår match på det 16:e hålet och det var rätt häftigt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

USA vann Ryder Cup – McIlroy i tårar

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Ryder Cup