Fiasko för Malmö – förlorade mot Sirius

UPPSALA/STOCKHOLM. Stärkta av seger i Europakvalet i veckan.

Då åkte guldfavoriten Malmö FF på pumpen borta mot Sirius.

– Det är för dåligt, säger Felix Beijmo efter matchen.

Stärkta från storsegern i Europa League-kvalet i torsdags åkte Malmö till Uppsala för att ta sig an Sirius – men framgången uteblev. Hemmalaget vann med 2–1 efter ett läckert avgörande av Christian Kouakou.

– Vi är besvikna, säger MFF-kaptenen Anders Christiansen till Sportbladet efter slutsignalen gått på ”Studan”.

– Det var tufft i dag. Vi skapade många chanser men i dag var inte vår dag, säger Mohamed Buya Turay, efter sin första start i MFF-tröjan.

– Vad ska jag säga… Tungt så klart. Finns inte så mycket att säga. Skit, säger målvakten Johan Dahlin.

”Jag fattade ingenting”

Det var dock Skånelaget som tog ledningen efter knappa 20 minuter. Jo Inge Berget smög sig fram på en hörna och prickade in 1–0 på volley.

Precis innan halvtid kom kvitteringen. Daniel Stenson slog en vacker frispark, Marcus Mathisen satte fram pannan och visade att även Uppsalalaget kan utnyttja fasta situationer.

Malmö föll tungt mot Sirius.
Malmö föll tungt mot Sirius.

Målfirandet blev dock stört av att linjedomaren hade flaggan i luften. Efter en stunds konfererande med huvuddomaren beslutades det ändå att målet var godkänt.

– Jag fattade ingenting, för jag tyckte absolut inte att jag var offside. Sen var det huvuddomaren som sa att han hade bättre vinkel och tog det beslutet, säger Mathisen.

– Jag ser bara att han flaggat efter. Han gör mål, det blir mål, vi borde inte hamna i den sitsen över huvudtaget, säger Johan Dahlin.

Missade flera jättelägen

Det skulle också bli en vändning när Christian Kouakou sprang sig fri och kyligt placerade in 2–1 i den andra halvleken.

– Jag är trygg där och kommer ofta i den situationen på träning. Det handlar bara ha det där självförtroendet även om man inte har gjort mål på några matcher. Det är bara tro på det man är bra på så kommer den sitta till slut, säger Kouakou.

I slutminuterna fick Malmö flera jättelägen att kvittera, bland annat genom Veljko Birmancevic. 24-åringen fick öppet mål från två meters håll, men lyckades på något sätt skjuta över.

– Det är sånt som händer på en millisekund. Jag vet inte vad som hände. Men jag gör bevisligen inte mål på konstgräs. Det är fotboll. Ibland gör man fem. Ibland gör man inga. I dag var inte vår dag, säger Birmancevic.

– Där är man ju upp i himlen och hoppas och sen ner i källaren, det var en bra chans, säger Malmös interimtränare Andreas Georgson.

”Släpper in för enkla mål”

Uppsalalaget höll undan och tog sin första allsvenska seger mot Skånelaget sedan 1973.

– Just nu är det en jäkla besvikelse, tungt att bli utan poäng. Jag är lite besviken över avslutningen på andra halvlek, att vi inte kan behålla ett initiativ, säger Georgson.

– Det är för dåligt. Vi släpper in för enkla mål och missar en del lägen. Jag tycker vi spelar helt okej, men det är slarvigt att släppa in mål på frispark i första halvlek, säger Felix Beijmo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.