Nya missräkningen för Montler i Diamond League

Thobias Montler.
Thobias Montler.

Thobias Montler fortsätter ha det tungt med bara fem dagar kvar till längdkvalet i EM i München.

Det blev en femteplats i Monaco efter fyra övertramp och 7,96 som enda godkända resultat.

– Men det kändes ändå bra, säger Montler till C More.

Det blev en väldigt bra längdtävling i Monaco och speciellt som det var motvind i de flesta hoppen.

Kubanen Maykel Massó vann på 8,35, tätt följd av greken Miltiadis Tentoglou från Grekland på 8,31 och amerikanen Marquis Dendy på samma längd.

Redan efter tre omgångar var det klart att det skulle krävas ett nytt personbästa av Thobias Montler för att hamna topp tre, då hans 8,27 från samma Monaco förra sommaren är hans längsta utomhus.

VM-tvåan Tentoglou är den stora guldfavoriten i EM och visade det med fem hopp inom lika många centimeter - 8,27, 8,29, 8,30, 8,30 och 8,31.

En enorm jämnhet.

Få européer framför sig

Montler har haft det tungt i de senaste tävlingarna och har inte varit över åtta meter sedan längdkvalet i VM, där han hoppade 8,10.

Den goda nyheten är att få av de Thobias hade framför sig i Monaco och tidigare i VM, inte är européer och kommer att saknas i EM i München.

Även om han var besviken elva i VM-finalen och bara fick göra tre hopp, så hade han ”bara” tre européer framför sig.

Och en av dem, världsledande schweizaren Simon Ehammer som hoppat 8,45 i år, kommer inte vara med i längdtävlingen i EM, då kvalet kolliderar med hans huvudgren tiokamp.

Det gör att Montler fortfarande är en klar medaljkandidat i EM.

– Ja, det känns ändå rätt bra inför EM. Får jag bara foten på rätt sida av plankan ser det bra ut, säger Montler som hade flera övertrampshopp över åtta meter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.