Här är Charlotte Kallas nya jobb: ”Verkligen en dröm”

Charlotte Kalla har påbörjat sitt nya jobb som ambassadör för Skistar.

Som produktutvecklare kommer hon att utveckla kläder för längdskidåkning och en träningskollektion för kvinnor.

– Shit, vad drömmigt att fortsätta att jobba ute i fjällen, säger den nu pensionerade skidstjärnan.

Läs mer: Charlotte Kalla gravid – ska bli mamma i sommar

Drygt ett par månader efter den avslutade framgångsrika längkarriären har Charlotte Kalla klart med sitt första jobb.

34-åringen har haft en del jobberbjudanden att lyssna på och välja emellan.

– Det känns verkligen som en dröm. När jag hade åkt mina sista lopp i Piteå så var jag nere i Stockholm för lite möten. Då spånade vi utifrån ett blankt papper kring vad jag skulle vilja göra av tiden. Att fortsätta med friluftsliv och inspirera andra till rörelseglädje är något jag verkligen brinner för, säger Charlotte Kalla.

”Funnits en längtan”

Precis som tidigare skridskostjärnan Nils van der Poel ska hon jobba för Skistar som driver fjällanläggningar.

Mysteriet följer med Kalla in i pensionen


– Vi vaskade fram Skistar som ett företag som skulle kunna erbjuda det här, eftersom jag varit nyfiken på dem under elitkarriären. När jag satsat på skidåkningen och sett vad andra pysslat med, så har det funnits en längtan efter just det. Shit, vad drömmigt att fortsätta att jobba ute i fjällen. Sedan när de hörde av sig några dagar senare trodde jag inte att det var sant, när vi suttit och pratat om just de drömmarna. Det har gått fort men känns rätt. Jag hade inte alls planerat så mycket för karriären efter karriären, så att säga. För jag har inte vetat hur länge jag kommer att åka skidor, säger Charlotte Kalla.

”Inte kunnat glutta”

Skistar håller på och satsar mycket på att öka fjällturismen året runt.

Off season under tävlingskarriären har Charlotte Kalla tillbringat mycket tid med sin syster i Åre, med andra snö- och sportaktiviteter än längdskidor.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.

– Under april månad som har varit min semestermånad har jag försökt spendera mycket tid i fjällen och maxat tiden där, men jag har inte kunnat glutta på vad som finns för möjligheter där under sommaren och hösten eftersom det är träningspusslet som fått styra, säger Charlotte Kalla.

Jobbar med andra profiler

Fokus till en början blir mycket att jobba sin kläddesigner med en egen kollektion.

– Jag har mycket erfarenhet, idéer och tankar där. Det känns stort att få sätta sitt namn på något eget som kan nå ut brett. Jag hoppas kunna få fler prova på skidåkning eller andra fjällaktiviteter, säger Charlotte Kalla.

Förutom Nils van der Poel blir hon kollega med bland annat Sanna Kallur, Jenny Kallur Olsson, Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.