Marcus Ericsson leder IndyCar

Uppdaterad 2022-06-13 | Publicerad 2022-06-12

Marcus Ericsson tog en andra plats i Road America.

Det gör att han nu återtar ledningen i IndyCar.

Loppet på Road America präglades av flera olika incidenter och säkerhetsbilar och Marcus Ericsson var under inledningen av loppet inblandad i en incident med kollegan Alex Palou.

– Jag är verkligen ledsen för det. Det är aldrig roligt att ha en sådan incident med en teamkollega, säger Marcus Ericsson till Viaplay.

– Jag tycker att vi var sida vid sida, att jag var lite före honom, men det var bra racing även om jag är väldigt ledsen att jag ställde till det för honom.

Marcus Ericsson leder IndyCar

Svensken hade sedan en bra fart, men höll på att tappa allt under det sista depåstoppet när mekanikern som hanterade vänster framdäck strulade till det, tappade sitt verktyg och var på väg att själv fastna i slangen och dra Ericssons bil med sig. Det kunde ha kostat svensken en pallplats.

Teamet löste den tilltrasslade situationen och tack vare en makalöst bra sista omstart tog han sig förbi Alexander Rossi och upp på andraplatsen.

Ericsson fick slipstream på den långa målrakan, körde smart och kontrollerat mot en andraplats efter vinnaren Josef Newgarden.

–Det var ett riktigt bra race, vi hade en riktigt bra helg och gjorde ett par förändringar efter warm-up som var lite tuff. Där gjorde killarna ett bra lopp och detta var riktigt bra för mästerskapet.

Andraplatsen gav Ericsson en riktigt bra tillskott på poängkontot och han återtog ledningen i mästerskapet. Svensken som vann Indy 500 tidigare i år är nu 27 poäng före Will Power.

Även Felix Rosenqvist gjorde en riktigt bra tävling och han körde in i mål på plats sex.

Segraren Josef Newgarden var den första föraren den här säsongen som klarat av att vinna på alla tre olika bantyper, en traditionell racerbana, en oval och en stadsbana. Det gav honom en prischeck på tio miljoner kronor, där hälften av pengarna går till välgörenhet.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.