Kücükaslan om Wenström: ”Har bett om ursäkt”

Ola Wenström lämnade Viaplay efter en uppmärksammad tweet.

Den har han bett om ursäkt för, berättar Jennifer Kücükaslan.

– Men det är klart att jag blev besviken, säger hon till GP.

Ola Wenström fick under uppmärksammade former lämna sitt uppdrag som programledare på Viaplay efter 13 år i kanalhusets tjänst.

Samma vecka som han skulle göra sin sista sändning, Champions League-finalen mellan Manchester City och Chelsea, publicerades ett längre dokument i Expressen där flera medarbetare riktade frän kritik mot Wenström. Dessutom kunde Sportbladet avslöja att en tweet som programledaren gillat också låg till grund för det avsked som där och då togs.

Tweeten var riktad mot Wenströms kollega, Jennifer Kücükaslan, som sedan blev den som fick leda Champions League-finalen.

Nu berättar hon om uppståndelsen för första gången.

– Det är klart jag blev besviken. Efter att ha jobbat ihop så många år och gjort program ihop kände jag att det fanns en stor yrkesmässig respekt från hans sida gentemot mig, säger hon i en längre intervju med Göteborgs-Posten.

Jennifer Kücükaslan.
Jennifer Kücükaslan.
Jennifer Kücükaslan och Ola Wenström på Kristallen 2019.
Jennifer Kücükaslan och Ola Wenström på Kristallen 2019.

”Han hörde av sig”

Men att det ska röra sig om en konflikt mellan de före detta kollegorna dementerar hon.

– Han hörde av sig och sa att det var ett misstag, att han inte hade läst hela tweeten och inte lajkat den med flit. Han bad om ursäkt om jag tagit illa vid mig. Det får jag förstås välja att tro på och ursäkta, säger Kücükaslan.

Budskapet i tweeten, som gick ut på att Kücükaslan skulle vara inkvoterad på sin position, är någonting hon tvingats leva med under hela sin yrkeskarriär.

– ”Hon sitter där bara för att hon är kvinna.” Det är så folk tänker. Men då brukar jag tänka att jag ens tagit mig hit, att jag fått möjligheten att sitta här, trots att jag är kvinna, trots att jag har utländsk bakgrund, har krävt tio gånger så hårt arbete än någon som haft den här vägen utstakad för sig, säger hon till GP.


20 miljoner i jackpott – här är expertens skrällar på Stryktipset


Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.