Ståhl trea i Stockholm – Ceh vann igen: ”Inte bra”

Kristjan Ceh tog sin fjärde raka diskusseger i Diamond League.

Dessutom fick Daniel Ståhl se sig besegrad av det 19-åriga stjärnskottet Mykolas Alekna i Stockholm.

– Det här är inte bra, jag ville för mycket i dag, säger Ståhl.

Daniel Ståhl fick en tuff inledning i Diamond League-tävlingen på Stockholm stadion under torsdagskvällen.

Det dröjde till det femte kastet innan den svenske stjärnan fick till ett någorlunda långt kast och diskusen flög 67,57 meter. Dessförinnan hade jättetalangen Mykolas Alekna från Litauen kastat 69,81 meter och vårens dominant Kristjan Ceh kastade 70,02 i sitt femte försök.

PLUS: Patrik Sjöberg: Nu har folk något att spotta på


Ingen av de tre segeraspiranterna fick till något monsterkast i den sista omgången och Daniel Ståhl fick nöja sig med en tredjeplats.

– Han har varit mannen att slå i flera år men nu är det några unga som knackar på dörren. Vi får se om han kan hålla dem bakom sig eller om det blir en ny kung på tronen, säger experten Christian Olsson i SVT.

Ståhls besvikelse: ”Slarvigt”

Daniel Ståhl gillade torsdagskvällens första försök som dessvärre gick rakt i nätet.

– Första kastet var bra tryck, synd att jag inte fick ut något där. Efter det började jag tappa rytmen lite. Sen fick jag ändå till det hyfsat med 67,57 så att jag blev topp tre. Men det här är inte bra, jag ville för mycket i dag, blev lite för ivrig, säger Daniel Ståhl.

Han tycker inte att tävlingen på hemmaplan ledde till för mycket anspänning.

– Nej men jag kände att jag hade något på gång, men blev lite för ivrig. Det är slarvigt av mig. Men solen går upp i morgon och det är tävling på söndag (i Karlstad) igen. Så det är bara att köra på, säger Ståhl.

Daniel Ståhl har fortfarande det längsta kastet i världen i år. I lag-SM i Uppsala förra veckan kastade han 71,47 meter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.