Christian Olsson sades upp – blev bilförsäljare

”En jäkla lyx att få något sånt”

Christian Olsson.
Christian Olsson.

Christian Olsson blev uppsagd från sitt jobb som agent.

Nu har den tidigare OS-guldmedaljören i tresteg påbörjat en ny yrkesbana.

Han har blivit bilförsäljare.

Efter en framgångsrik friidrottskarriär med VM- och OS-guld blev Christian Olsson agent och han har bland annat representerat Sarah Sjöström och Khaddi Sagnia. Men agentbranschen – likt många andra – har påverkats hårt av coronakrisen.

Något som gick ut över 40-årige Olsson.

– Det är ju coronatider, och jag har blivit uppsagd. Hela vår bransch blir ju paralyserad. Visst, en del aktiva är under kontrakt, men även kontrakten blir reducerade till viss del, och sedan är det ju många av dem som lever på att tävla. När det inte finns tävlingar så kan inte vi heller tjäna några pengar på dem, säger han till Göteborgs-Posten.

Träningskamraten hörde av sig

Men det dröjde inte länge innan Olsson slapp sitta sysslolös.

Den tidigare nordiska mästaren i tresteg – Christian Skaar Thomassen – fick Olsson att testa på en roll som bilförsäljare. Något han numer gör på heltid.

– Han fick höra att jag blivit uppsagd, och så fick jag plötsligt ett samtal. Det är ju en jäkla lyx att få något sånt i de här tiderna, säger Olsson.

”Korvstoppning”

Olsson har erfarenhet från säljbranschen men medger det är mycket som är nytt.

– Det är korvstoppning nu, mycket att lära sig. Även om man har varit säljare till viss del innan så är det ju helt annorlunda nu. Men jag tycker ju om bilar, så det har faktiskt varit ganska spännande, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN