Skräckskadan i premiären: ”Den såg bruten ut”

Jämtlands stjärna Tavarion Dawson åkte på en skräckskada mot Djurgården och fick föras till sjukhus.

Nu tvingas amerikanen till operation och blir borta 3–6 månader.

”Det är illa”, skriver coachen Torbjörn Gehrke i ett sms till Sportbladet.

Det blev en riktig poängfest i premiären av SBL. Jämtland kopplade ett grepp om matchen, men Djurgården kom tillbaka i den andra perioden och behöll sedan ledningen. 

Jämtland försökte jobba ikapp, men vid ställningen 92-82, med sju minuter kvar av den fjärde perioden åkte laget på en tung skada. 

Nyförvärvet Tavarion Dawson, som väntas vara en av lagets bärande spelare den här säsongen, halkade och foten vek sig totalt.

Kom ingen bår

Amerikanen grinade illa och fick tas om hand på planen.

– Allvarligt är det, frågan är hur allvarligt. Den kan vara brutet och den kan vara ur led. Säsongen kan vara över, säger coachen Torbjörn Gehrke som ville ha in en bår på planen men det fanns inte i Kungliga Tennishallen.

– Ja, för den såg ju bruten ut. Den pekade åt fel håll och då tycker jag inte att man lyfter på någon. När någon får en liten vindpust i fotboll kommer båren, så när benet pekar åt fel håll tycker jag att man ska lyfta in en bår. Att den inte fanns här spelar ingen roll, nu bar vi honom ändå och det funkade.

Fördes till sjukhus

Dawson fördes med ambulans till sjukhus och beskedet därifrån är oroväckande. Stjärnan tvingas nu till operation och kommer att bli borta 3–6 månader efter att ha bruti foten.

”Det är illa. Men vi vet inte hur illa det är än”, skriver Gehrke i ett sms till Sportbladet.

Jämtland låg under med 92–82 när Dawson skadade sig och kunde inte komma tillbaka efter avbräcket. Det blev till slut förlust med 108–102.

– Vi hade 15, kanske 20 defensiva possessions där vi gör för stora misstag. En del i det är att det är svårt att spela i den här volymen. Jag kunde inte nå spelarna och de kunde inte höra varandra. Men vi fick lika enkla lay ups som de fick, det var svårt att spela i den här ljudkulissen. Men de spelade bra, inspirerat och sköt väldigt bra, säger Gehrke. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN