”Det ska inte få hända under Tour de Ski”

Oro inför avslutningen av Tour de Ski

VAL DI FIEMME. Tv-produktionen har totalsågats under Tour de Ski.

Nu är norske tränaren Ole Morten Iversen orolig för avslutningen.

– På söndag kan hela projektet vara misslyckat, säger han.

Det var inte lätt att hänga med framför tv:n under herrarnas 15 kilometer fristil i Toblach. SVT-duon Anders Blomquist och Jacob Hård var också rasande på tv-produktionen. 

– Tidtagningen har helt kollapsat. Du kan inte göra ditt jobb. Det innebär att de som filmar inte vet hur åkarna ligger till och vet inte vad de ska filma. Det är en katastrof, det värsta någonsin. Alla här är helt vansinniga, sa Blomquist till Sportbladet.

”Var skandalöst”

En som också rasade var norske damtränaren Ole Morten Iversen som följde de första etapperna av touren hemifrån framför tv:n. 

– Herrarnas individuella lopp i Toblach var skandalöst. Det var helt hopplöst att sitta hemma och försöka följa med. Till och med jag som har bra koll på längdskidåkning hade inte koll. Det ska inte få hända under ett sådant har prestigeprojekt som Tour de Ski är, säger han.

Ole Morten Iversen.
Ole Morten Iversen.

Iversen är nu orolig inför den avslutande etappen där klättringen uppför Alpe Cermis kommer att avgöras med en masstart. 

– Loppet kanske blir mer spännande, men jag är väldigt osäker på om producenterna klarar av att få till bra underhållning av vem som vinner hela touren. Det ska inte vara några som helst problem, men efter det jag har sett är jag skeptisk, säger han och fortsätter: 

– Om de inte klarar att förmedla den spänningen kring vem som vinner sammanlagt på tv på söndag är projektet helt misslyckat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.