Norska reaktionen: ”Jävla svenskar – de förstör allt”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sverige snodde succévallaren Perry Olsson från norska landslaget.

Reaktionen i grannlandet? 

– Jävla svenskar, de förstör allt, säger norska landslagschefen Espen Bjervig med ett skratt. 

Efter 17 år i Norge lämnar Perry Olsson. Sverige vann dragkampen om succévallaren som legat bakom de senaste årens norska framgångar.

– Jävla svenskar, de förstör allt. Nej, skämt åsido, Perry har betytt väldigt för mycket för norsk längdåkning. Han har vallat skidor till Petter Northug, Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg. Det är inte många vallare som legat bakom så många medaljer som han har, säger landslagschefen Espen Bjervig och fortsätter: 

– Men jag har stor respekt för valet han gör och att han vill prova något nytt. Jag är inte besviken eller sur på honom. Han är väldigt duktig och vi hade gärna haft kvar honom men han vill göra något nytt och det respekterar jag.

Norska landslagschefen Espen Bjervig.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Norska landslagschefen Espen Bjervig.
Foto: PONTUS ORRE
Perry Olsson och Marit Björgen.

”Tappar en jättebra person”

Det norska förbundet fick beskedet under måndagen. Några timmar senare gick det Svenska skidförbundet ut med nyheten i ett pressmeddelande. 

– Den största förlusten är att vi tappar en jättebra person. Vallamässigt har vi en metod som vi jobbar efter så där klarar vi oss bra, men vi kommer sakna personen Perry. Men vi träffar honom snart igen, säger Bjervig.

Olsson roll i de svenska landslaget blir att välja ut rätt skidpar till rätt åkare.

– Han är exceptionellt bra på det har jag förstått, säger svenska landslagschefen Daniel Fåhraeus.

Publicerad:

LÄS VIDARE