Tog VM-guld – vansinnig efter målgång

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Martin Fourcade, 31, trodde att han hade skjutit bort VM-guldet och fick därför ett vredesutbrott.

Men till slut stod han där som mästare – igen.

– Jag är så stolt, säger han till Sportbladet.

Fourcade hade skjutit tre nollor när han ställde sig för sitt sista skytte. Väl där drog fransmannen på sig en bom och när han sedan gick i mål skrek han ut sin ilska och besvikelse – trots att han tagit ledningen med över en minut.

Anledningen var att största rivalen Johannes Thingnes Bö fortfarande var kvar i spåret och efter Fourcades miss var det nu norrmannen som hade guldläge.

– När jag missade insåg jag direkt att jag hade gett Johannes chansen att vinna. Normalt sett brukar han ta chansen när han får den, säger Fourcade.

”Betyder mycket”

Men så blev det inte. Bö drog även han på sig en bom och fick se guldchanserna försvinna. I mål var han 57 sekunder efter Fourcade, som därmed tog sitt 12:e VM-guld.

– Jag är så stolt, så glad. Förra säsongen var tuff för mig, så att vara tillbaka på toppen och bli världsmästare igen betyder mycket för mig, säger han.

Bö bärgade trots allt silvret, medan bronset gick till österrikaren Dominik Landertinger.

I morgon (torsdag) körs singelmixed-stafetten. Där får, som väntat, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg chansen för Sverige.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.