”Borde inte delas ut några medaljer”

Legendaren sågar VM-tävlingen

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Norge tog guld i singelmixedstafetten.

En tävlingsform som norske legendaren Ole Einar Björndalen avskyr.

– Det är synd att det delas ut medaljer i dag, säger han till norska medier.

Singelmixedstafetten avgörs med två åkare – en man och en kvinna – i respektive lag. Varje nation får bara ställa upp med ett lag varpå stornationer som Norge, Frankrike och Ryssland tvingas göra svåra val och peta erkänt skickliga åkare.

Det gillar inte Ole Einar Björndalen.

”Verkligen inget fan”

Han sågar han formatet totalt.

– Det är synd att det delas ut medaljer en dag som denna med tanke på hur många bra skidskyttar som sitter hemma och tittar. Jag är verkligen inget fan av det här formatet, säger han enligt VG, och nämner Martin Fourcade och Tarjei Bö som exempel.

När Sportbladet informerar Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson om Björndalens utspel blir de förvånade.

– Jag vet inte riktigt vad han menar med att de bästa inte är här. Jag tror nog att alla länder ställer upp med sina bästa åkare…, säger Öberg.

– Precis, det är väl inget lag som inte ställer upp med bästa laget? Sedan är det ju vissa nationer som har stor konkurrens där det är tufft att slå sig in, men nej, jag tycker inte att det är konstigt, säger han.

”Skrattretande”

Björndalen tycker att det borde hållas en kvalificeringstävling inför mästerskapet, så att fler åkare får chansen att slå sig in.

– De borde gjort det här på ett annat sätt. Nu är det för många som sitter hemma som hade kunnat slåss om guldet. Fourcade sitter hemma. Det är skrattretande, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.