”Inte helt oväntat”

Italiensk polis slog till mot VM-guldmedaljören Alexander Loginovs hotellrum under lördagsmorgonen. 

Experterna är inte förvånande. 

– Tråkigt, men inte helt oväntat, säger Björn Ferry till SVT

Nyheten om polisrazzian mot tidigare dopningsdömde Alexander Loginov kom inte som en chock för SVT:s experter Björn Ferry och Helena Ekholm

– Jag är inte förvånad att det drabbar just honom med tanke på hans historik. Han har ju varit avstängd för dopning tidigare och det har varit mycket spekulationer även nu, säger Ferry. 

– Just nu vet vi inte så mycket mer men jag är inte förvånad att det drabbar just honom med tanke på hans historik, säger Ekholm.

Björn Ferry
Björn Ferry

”Skulle vara skakad”

Loginov väcktes av den italienska polisens razzia med bara timmar kvar till dagens stafett i skidskytte-VM. Ryssen fick mobiltelefon, dator och personliga tillhörigheter beslagtagna och tränaren Alexander Kasperovitsj tog in till polisstationen för förhör. 

Trots razzian ska Loginov köra dagens stafett.

– Att bli väckt av en razzia och sedan ändå känna att ”jag kan nog tävla i dag”... själv skulle jag nog vara ganska skakad och chockad och inte tänka på tävling det första jag gör, säger Ekholm.

Helena Ekholm
Helena Ekholm
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.