Öhman siktar på ny skräll: ”Har stora förhoppningar”

avMax Persson

Publicerad:
Foto: TT
Martin Öhman,

Han stal guldet från Mustafa Mohamed efter dramatiska scener.

I morgon är Martin Öhman, 38, tillbaka i Stockholm Marathon.

– Jag har stora förhoppningar, säger Öhman.

Det var för två år sedan, i Martin Öhmans första start någonsin i Stockholm Marathon, som dramat utspelade sig.

Med 500 meter kvar av loppet tog han sig förbi Sveriges största löparstjärna i modern tid, Mustafa ”Musse” Mohamed, och sprang hem sitt första SM-guld i karriären. Totalt kom 38-åringen på en elfteplats.

– Jag fick rapporter om att jag närmade mig och jag kom ikapp ”Musse” på Valhallavägen precis vid stadion. Det kändes bra, säger Martin Öhman och ler.

”Finns inga garantier”

Efter en stark start på 2018 spolierades stora delar av säsongen på grund av skador och han missade förra upplagan av Stockholm Marathon – men nu är Öhman alltså redo att försöka ta sitt andra SM-guld.

– Jag är inte favorit, men jag har stora förhoppningar. Det ska till att de andra inte springer på topp och det finns det inga garantier att de gör, så jag har inte räknat bort mig själv.

Två guldkandidater

Mustafa Mohamed, 40, och Adhanom Abraha, 41, är två andra kandidater till guldet. Förra året vann ”Musse” SM och slutade sexa totalt.

– Det är alltid tufft och spännande att springa Stockholm Marathon, säger 40-åringen och berättar att han funderade på att lägga av efter fjolårets förstaplats:

– Men det är så roligt att springa och tävla. Jag tycker att jag fortfarande håller en hög nivå och så länge jag känner så kommer jag fortsätta.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM