Mikaela Lauréns stöd till Zlatan

avOscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovics delägarskap i Hammarby har väckt ilska i Malmö.

Nu tas han i försvar – av Mikaela Laurén.

– Zlatan måste göra vad som är bäst för honom. Jag har själv gått in i Hammarby och gjort dem starkare, säger hon inför comebacken på onsdag.

Mikaela Laurén är AIK:are i grunden.

Men inför onsdagen, då hon gör comeback i en fajt mot Paty Ramirez som sänds på Sportbladet, har 43-åringen tränat med Hammarby Boxning.

– De är grymma. En av Sveriges bästa klubbar. Jag har fått en ny tränare som gett mig andra infallsvinklar. Jag har jobbat mycket på fotarbetet och blivit bättre på att gardera mig, säger Laurén och lägger till:

– Men jag är ju gnagare. Så jag känner mig ju lite som Judas – eller som Zlatan.

Foto: PONTUS ORRE, AFTONBLADET / BILDBYRÅN
Mikaela Laurén försvarar Zlatan Ibrahimovics delägarskap i Hammarby.

”Ska ändå vara stolta”

Det har snart gått två veckor sedan Zlatan Ibrahimovic, exklusivt för Sportbladet, berättade om sitt nya samarbete med Hammarby Fotboll.

38-åringen blir delägare i klubben, vilket har väckt starka reaktioner hos anhängare till hans gamla klubb Malmö FF.

– Jag kan förstå malmöborna. Men samtidigt; Zlatan är inte med och tävlar för Hammarby som spelare, säger Laurén och fortsätter:

– Och han är inte med i Malmö FF längre. De ska ändå vara stolta över honom som idrottare. Nu gör han något som är bra för honom ekonomiskt och det måste man förstå. Zlatan måste göra vad som är bäst för honom. Jag har själv gått in i Hammarby (Boxning) och gjort dem starkare.

”Jättebra för Hammarby”

Är du, som AIK:are, orolig för Ibrahimovics ankomst i Hammarby?

– Haha! Nej, absolut inte. Jag tycker att det är jätteroligt och jättebra för Hammarby att få in en sådan stor förebild i klubben. Men orolig är jag inte.

Onsdagens gala sänds på Sportbladet för dig med Plus.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM