”Hans tillstånd har försämrats”

Ikonen flyttad till intensivavdelningen

Alex Zanardis tillstånd har försämrats.

Paralympicsmästaren har flyttats till intensivvårdsavdelningen.

”Nu lämnar vi inga fler kommentarer”, säger läkaren Claudio Zanado i ett uttalande.

Alex Zanardi försattes i konstgjord koma efter en våldsam olycka på midsommarafton då han kolliderade med en lastbil med sin paracykel.

I tisdags kom positiva rapporter om 53-åringens tillstånd då det meddelades att han väckts ur koman och förflyttats till ett rehabiliteringscenter.

”Nu börjar hans nya resa”, sa Valtere Giovannini, generaldirektör på sjukhuset, då.

Inlagd på intensiven

Nu kommer oroande rapporter.

Under natten till fredagen försämrades Zanardis tillstånd så pass mycket att läkarna beslutade sig för att förflytta honom till intensivvårdsavdelningen på San Raffaelle-sjukhuset i Milano.

”Från och med nu har vi bestämt oss för att inte lämna några fler kommentarer om hans tillstånd”, säger läkaren Claudio Zanado enligt sajten motorsport.com.

Nyheten kommer bara dagar efter att Zanardis son, Niccolo, uttryckt oro för sin pappas hälsa.

– Vi vet inte om pappa någonsin kommer kunna kommunicera med oss igen, sa han tidigare i veckan.

Amputerat båda benen

Alex Zanardi inledde karriären som racingförare. Mellan 1991 och 1994 och under en sejour 1999 körde han i Formel 1. Efter en fasansfull krasch år 2001 som gjorde att han tvingades amputera båda benen började han köra standardvagnsmästerskapet WTCC med en specialbyggd bil och ett par år senare bestämde han sig för att satsa på paracykel. Därefter har han vunnit ett flertal VM-medaljer och fyra paralympiska medaljer i grenen.

Expertens tips inför jackpotten på Stryktipset - läs allt här
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN