OS-åkare hittad död – blev 20 år

”Ord kan inte beskriva...”

Rysk konståkning har sorg.

Ekaterina Alexandrovskaya, 20, har hittats död, bekräftar nyhetsbyrån TASS.

Hon tros ha begått självmord.

Ekaterina Alexandrovskaya föddes i Moskva men bytte medborgarskap och började tävla för Australien 2016. Hon tävlade i par med Harley Windsor och tillsammans nådde duon stora framgångar. 2017 tog de guld på junior-VM och året därpå deltog de på vinter-OS i Sydkorea där de slutade på 18:e plats.

Harley Windsor skriver i ett uttalande att han är ”förkrossad”.

”Ord kan inte beskriva hur jag känner just nu. Det vi uppnådde tillsammans är något jag aldrig kommer glömma, något jag för alltid kommer bära med mig i hjärtat. Vila i frid”, skriver han på Instagram.

Ekaterina Alexandrovskaya (v), Harley Windsor (m) och Kailani Craine (h) under förberedelserna för OS 2018.
Ekaterina Alexandrovskaya (v), Harley Windsor (m) och Kailani Craine (h) under förberedelserna för OS 2018.

”Hittade ett brev”

Ryska tidningen Sovsport skriver att Ekaterina Alexandrovskayas kropp hittades på marken utanför hennes lägenhet där hon bodde på den sjätte våningen. Polisens teori är att hon hoppade ut från fönstret. Ett brev ska ha hittats på hennes köksbord.

Sovsport uppger att personer i hennes närhet vittnat om att hon varit deprimerad det senaste halvåret. Alexandrovskaya avslutade sin karriär förra året. Hon uppgav hälsoskäl som orsak.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN