Motorsport

Mattias Ekström segrare i VM i rallycross

Av: 

Anna Andersson

Ekström vs Kristoffersson i Höljes
Ekström vs Kristoffersson i Höljes

SPORTBLADET

För 18 månader sedan lämnade Mattias Ekström sporten.

Nu är han tillbaka. Som en vinnare.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka och extra roligt att vinna, säger den förre världsmästaren.

Den 42-årige svensken hade inga större förhoppningar när han kom till Höljes, men redan i den första deltävlingen visade han att han fortfarande är en riktigt bra förare.

– Där var vi med i matchen men så kom regnet, och det var vi inte redo för, säger Ekström till Sportbladet.

Men under den andra tävlingsdagen gick allt som han ville - vilket gav honom en seger efter en tuff kamp med Johan Kristoffersson.

– I dag körde vi fortare än alla andra och det var race man mot man. Då vann vi på ren fart, säger Ekström som vann VM 2016 och även tävlade i DTM fram till 2018.

– Jag är oerhört glad och stolt över att jag klarade av att visa att jag fortfarande är en vinnare. Att jag inte har tappat så mycket under den tid som jag har varit borta.

Kamp mellan Ekström och Kristoffersson

Ekström startade finalen från andra led och tog sitt jokervarv redan på första varvet. Därefter jagade han upp genom fältet. På det sjätte varvet körde ledaren Johan Kristoffersson sitt jokervarv, vilket gjorde att Ekström kunde ta över ledningen i loppet och köra hem den första VM-segern för sitt team KYB Team JC.

Kristoffersson drabbades dock av en bestraffning efter målgång, eftersom han träffade två banmarkeringar under sin jokerrunda. Därmed slutade han trea i tävlingen, efter Ekström och Kevin Hansen.

– Jag visste att det var tight, så jag riskerade allt i jokern, hade planerat att träffa en av markeringarna, men bilen hoppade till och träffade även den andra, säger Kristoffersson som vann säsongens första VM-deltävling.

– Vi är ju här för att fightas och ställer man upp i en tävling får man också räkna med att få stryk ibland.

Kristoffersson leder VM, två poäng före Ekström som dock inte kommer att köra hela VM-säsongen. Nästa deltävling avgörs i Finland om en vecka, även då handlar det om en dubbelhelg.

– Jag jobbar för att hitta en lösning till kommande helg, säger Ekström.

– Därefter ser det svårare ut. Jag har ingen budget för att ta annat än en tävling i taget, och har även andra åtagande som krockar med VM. Så vi får helt enkelt se...

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Mattias Ekström vinner i comebacken
Publisert:

LÄS VIDARE

Rankar: Sveriges 20 största motorsporttalanger

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rallycross

Johan Kristoffersson

Mattias Ekström