Jesper Nielsens oro: Det här är min enda chans

GÖTEBORG. Jesper Nielsen hade aldrig spelat ett mästerskap på hemmaplan förut.

Efter en knäskada som krävt magnetröntgen kan EM vara över för försvararen.

– Tas det i från mig är det piss, suckar han.

Försvarsjätten Jesper Nielsen kom inte till start när Sverige slog Polen med 28–26 i gruppspelets sista match. Den centrale försvararen skadade knäet redan på förmiddagens träning och såg matchen från läktarplats.

När Sportbladet träffar 30-åringen efter segern är han nerstämd.

Menisken har fått en smäll

– Det är sådär. Det var tufft att komma till hallen, det var tufft att se grabbarna att byta om, det var tufft att titta på matchen, säger han och fortsätter:

– Det är menisken i vänster knä som har fått en smäll. Det var i en helt vanlig situation på en träning Ingen kollision.

Nielsen fick lämna VM i fjol i förtid på grund av skada.

– Jag hoppas på det bästa, att det är en blödning bara. Då kan det handla om dagar bara. I värsta fall är det något som måste åtgärdas och då blir det inget mer spel i EM. blir det inte mer. Det hade gjort ont i hjärtat, i själen.

”Min enda chans...”

Sverige spelar sin första av fyra matcher i mellanrundan på fredag. Med tanke på att laget inte tar med några poäng från gruppspelet krävs troligtvis minst tre segrar mot vasst motstånd som Norge och Island.

Är Jesper Nielsen med då?

I nuläget vet han inte mer än att beskedet från magnetröntgen kommer i morgon.

– Det här är troligen min enda chans att få spela ett hemmamästerskap. Skulle det tas från en känns det piss. Då känns det inte bra i magen...eller i hjärtat... eller i själen, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.