Wessfeldt: Det handlar om mångmiljonbelopp

Armand Duplantis världsrekord ger rena miljonregnet.

Miljonbonusen från tävlingsarrangören i Torun är bara småpengar i sammanhanget.

– Jag kan inte säga exakt, men det handlar om mångmiljonbelopp, säger hans manager Daniel Wessfeldt.

Wessfeldt följde Mondo världsrekord från tv:n hemma i Falsterbo.

– Och jag har aldrig känt något liknande och då såg jag ändå Patrik Sjöberg sätta världsrekord med 2.42 på Stockholms stadion 1987. Jag var inte hans manager på den tiden, men jag var på plats. Men det här slår allt. Han är så in i helvete bra.

Vad betyder ett världsrekord rent ekonomiskt?

– Det handlar om miljonbelopp som sagt, där den största bonusen kommer från hans skokontrakt med Puma. Alla aktiva på den här nivån har den typen av klausuler i sina kontrakt.

– Sedan har vi alla kommande galor, där varenda tävlingsarrangör kommer att vilja ha Mondo i startfältet och vara beredda att betala för det. Han är utan tvekan världens bästa friidrottare just nu och det blir ingen liten prislapp han kommer att få i sommar.

– Han är den nye Bubka.

”Ringer hela tiden”

Daniel Wessfeldt hade en hektisk kväll, trots att det var hans managerkollega Stina Funke som var på plats med Mondo i polska Torun.

– Ja, telefonen ringer hela tiden och det kommer gratulationer på sms från hela världen. Alla är helt förundrade över hur han hoppar just nu. Det är rena vansinnet.

– Och alla vill ha honom till olika intervjuer och tv-program. Nu senast ringde de från Skavlan. Men vi kommer att ligga lågt med sånt tills han tävlat klart inomhussäsongen.

Kan det bli fler världsrekord i vinter?

– Ja, det är väl uppenbart för alla. Han kan hoppa 6,25.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.