Stjärnan kan tvingas sluta

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Sebastian Vettel lämnar Ferrari.
Foto: Joan Monfort / TT NYHETSBYRÅN
Sebastian Vettel lämnar Ferrari.

Sebastian Vettel lämnar Ferrari – men lämnar han även F1?

Sedan Daniel Ricciardo nu tagit den lediga platsen hos McLaren försvinner alternativen för den fyrfaldige mästaren.

Veckan inleddes med att Sebastian Vettel och Ferrari meddelade att de går skilda vägar efter 2020, den fortsatte med att Renaults Daniel Ricciardo skrev på för McLaren 2021 och McLarens Carlos Sainz gjorde klart ett tvåårsavtal med Ferrari från och med nästa år.

Därmed är flera av de attraktivaste förarplatserna för 2021 redan upptagna – utan att Sebastian Vettel finns med bland de givna förarna.

– Nu ska jag fundera över vad som verkligen är viktigt för min framtid, meddelade Vettel när beslutet offentliggjordes.

Red Bull är inte ett alternativ

Det finns fortfarande två möjliga platser hos Mercedes, varken den flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton eller hans kollega Valtteri Bottas har något kontakt för nästa säsong. Å andra sidan har varken Mercedes eller något annat av teamen i årets VM skrivit under det concordavtal som förbinder dem till F1 2021. Det är inget alternativ för Vettel att återvända till Red Bull, där Max Verstappen har byggt upp organisationen kring sig, hos McLaren är båda förarplatserna upptagna, precis som hos Aston Martin.

Då återstår Alfa Romeo, där Ferrari tillsätter en förare, Williams som är ett team i botten, Haas som har mycket begränsade resurser, Alpha Tauri och Renault. Inget av dem är något troligt alternativ.

Hos Renault har Esteban Ocon kontrakt över två säsonger och det ryktas om att Fernando Alonso är på väg tillbaka till F1 och teamet som gjorde honom till mästare både 2005 och 2006.

Därför talar det mesta för att Sebastian Vettel lämnar F1 i december 2020.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN