Formel 1

Rasar efter förre F1-bossens uttalande

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Tidigare F1-chefen tycker att mörkhyade oftare är rasistiska än vita.

Ett uttalande som får stjärnan Lewis Hamilton att rasa.

”Förstår varför ingen förändring skett i min sport”, skriver sexfaldige världsmästaren.

Bernie Ecclestone, 89, berömmer den regerande världsmästaren Lewis Hamilton som förare och tycker brittens kampanj för svarta människor är fantastisk. Men – de komplimangerna överskuggas av Ecclestones kommentar senare i intervjun med CNN.

– I många fall är svarta människor mer rasistiska än vita människor, säger Bernie Ecclestone som var vd för F1 fram till 2017.

F1 tar avstånd från Ecclestones uttalande som Hamilton anser är bedrövligt.

”Fan, jag vet inte ens var jag ska börja någonstans. Bernie är inte längre en del av sporten (F1) och han tillhör en annan generation – men det är exakt här felet ligger. Den här okunniga kommentaren visar hur mycket vårt samhälle måste förändras innan jämställdhet kan bli verklighet”, skriver Lewis Hamilton på Instagram och fortsätter.

”Nu förstår jag varför ingenting sades eller gjordes för att vår sport skulle få mer mångfald eller att de rasistiska påhoppen jag utsatts för aldrig har hanterats”.

”Börjar med toppen”

Ecclestone menar att han inte kände till att Hamilton hade blivit utsatt rasistiska påhopp under karriären.

”Om någon som har drivit sporten i årtionden har sådan brist på förståelse för problemen vi svarta människor hanterar varje dag – hur ska vi då kunna förvänta oss att de som jobbar för honom ska förstå? Det börjar med toppen, skriver Hamilton.

Efter att Ecclestone fick sparken som vd för F1 i januari 2017 har han varit hedersordförande fram till januari i år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Vill bli första F1-kvinnan på 40 år

ÄMNEN I ARTIKELN

Formel 1

Lewis Hamilton

Motorsport

Bernie Ecclestone