Slogs blodig av svensken – hjälper mannen som räddade matchen

”Det är det värsta sår jag har sett”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

WBC-världsmästaren Tyson Fury fick sitt värsta sår i karriären mot Otto Wallin i höstas.

Blodet rann, men Fury plåstrades om och kunde till slut vinna.

Nu kommer Fury till undsättning för mannen som räddade matchen åt honom.

Det var en rejäl träff som Otto Wallin fick in på Tyson Fury i höstas. Ögonbrynet sprack och blodet rann ner för ansiktet på 31-åringen.

Och det var inte omöjligt att matchen kunde ha avbrutits.

– Hade det varit jag som fått såret skulle de säkert ha brutit matchen. Men Tyson fortsatte att boxas bra, han var inte direkt försvarslös, annars hade de nog brutit, sa Otto Wallin då.

Men Fury lappades ihop, fortsatte boxas och vann efter tolv ronder. Efter matchen tvingades Fury till sjukhus där läkarna sydde ihop ögonbrynet med 47 stygn.

– Det är det värsta sår jag har sett och jag hoppas att det förblir det värsta sår jag har sett, säger boxningstränaren Jorge Capetillo till Sky Sports.

Tyson Furys sår i matchen mot Otto Wallin.
Foto: Isaac Brekken / TT NYHETSBYRÅN
Tyson Furys sår i matchen mot Otto Wallin.

”Jag var rädd”

Capetillo var mannen som stoppade blödningen och såg till att Fury kunde fortsätta. Nu har han hamnat i ekonomiska problem, och då har Fury räckt ut en hand.

– Han är fortfarande väldigt tacksam. När vi isolerades på grund av covid-19 och mitt gym stängdes hörde han av sig och frågade hur han kunde hjälpa. Han bryr sig fortfarande och gav mig pengar, säger Capetillo.

Han berättar att han tidigt under coronapandemin fick det tufft.

– Jag skulle ha varit med Jessie Vargas i New York den 14 mars men matchen ställdes in och jag kom hem med tomma fickor. Jag var rädd och visste inte vad jag skulle göra, säger Capetillo.

Publicerad:

LÄS VIDARE