UFC

”Det driver mig till vansinne”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Conor McGregor har lagt av.

Jon Jones har gett indikationer på att göra detsamma.

Och nu funderar även dubbla världsmästaren Amanda Nunes på att sluta.

– Det driver mig till vansinne, säger UFC-presidenten Dana White.

Amanda Nunes.
Amanda Nunes.
Amanda Nunes.

Amanda Nunes sade efter att hon försvarat titelbältet i fjädervikt, och fortfarande är innehavare av två bälten, att hon inte går fler UFC-matcher i år. Hon vill fokusera på barnet som hon och flickvännen Nina Ansaroff väntar i september.

Men häromdagen berättade brasilianskan för Essentially Sports att hon överväger att avsluta MMA-karriären då hon känner att 32-åringen uppnått allt hon kan. När UFC-presidenten Dana White får reda på Nunes fundering reagerar han kraftigt.

– Vad hade hon sagt? Jag kommer att döda henne. Jag vill bygga en viktklass runt henne, och så säger hon att hon vill sluta?, säger Dana White i podden The Schmozone.

White skrattar sedan efteråt, men menar att det vore en katastrof för MMA-organisationen om Nunes valde att lägga av.

Vansinnig

– Det driver mig till vansinne. Hon skulle kunna fortsätta fightas länge till. Inte nog med att jag har killar som gnäller om pengar, nu har jag även en kvinnlig fighter som säger att hon kanske slutar.

Med gnällande killar syftar UFC-presidenten bland andra på Jorge Masvidal och Jon Jones som nyligen gav upp sin titel i lätt tungvikt och kritiserade White.

”Jag har aldrig begärt något av dig Dana. Jag har bara frågat efter en superfajt och vill bli kompenserad för det. Det är du som pratar öppet om förhandlingarna och du visar världen hur mycket pengar du undanhåller från dina idrottare”, twittrade Jones som gett indikationer på att sluta.

Dessutom meddelade Conor McGregor, en av UFC:s största stjärnor, för ett par veckor sedan att han inte kliver in i oktagonen igen, något han visserligen sagt två gånger tidigare.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Conor McGregor.
Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Han skickar upp ribban på Duplantishöjder

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

MMA

Amanda Nunes

Jon Jones

Conor McGregor