Västervik vände – till semi efter rysare

avTT

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Underläge med tio poäng och utan två av de största stjärnorna.

Trots det lyckades Västervik vända på SM-kvartsfinalen mot Indianerna – efter att ha avgjort i matchens sista heat.

Även regerande svenska mästaren Smederna är klart för semifinal.

Nej, det var inte mycket som talade för Västervik inför SM-kvartsfinalreturen mot Indianerna. Dels 40–50-underläget från det första mötet – och dels var båda stjärnorna Nicki Pedersen och Jack Holder borta med skador. Som om inte det vore nog försvann Anton Karlsson i det femte heatet efter att ha kraschat och enligt Västerviks Tidning tvingats föras till sjukhus.

Men trots bara fem förare att tillgå lyckades alltså Västervik närmast sensationellt vända. Efter 4–2 i det näst sista heatet avgjordes allt i matchens sista heat, och där knep Peter Ljung och Krzysztof Buczkowski andra- respektive tredjeplatsen som gav 3–3, seger med 51–39 och avancemang med totalt 91–89.

Fick välja motståndare

I semifinalen väntar nu Dackarna, som i kraft av seriesegrare gick direkt till semifinal och fick välja motståndare.

– Det blir inte enkelt, men vi ser fram emot det här. Det var ett par olika ingredienser till varför vi valde dem. Det kommer att bli två spektakulära matcher, säger Dackelagledaren Peter Karlsson, till Vimmerby Tidning.

I den andra semifinalen ställs grundserietvåan Vetlanda mot regerande svenska mästaren Smederna, som i sin tur höll undan för sitt tiopoängsförsprång från den första kvartsfinalen mot Lejonen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM