Chockövergången i natt: Antonio Brown till Patriots

Det har skämtats om – nu verkar det faktiskt ske på allvar.

Den sparkade Oakland Raiders-stjärnan Antonio Brown har enligt uppgifter skrivit på för New England Patriots.

Något han själv bekräftar på twitter.

I våras anlände stjärnan Antonio Brown till Oakland Raiders. Men hans vistelse i laget blev både kort och stormig.

Allt började med ett Instagraminlägg där Brown kritiserade Raiders efter att ha fått böter för att ha uteblivit på ett par lagaktiviteter. Något som följdes av rapporter om att 31-åringen stängts av av klubben efter att ha hotat general managern Mike Mayock med fysiskt våld.

Och på det spåret har det fortsatt.

Sparkad av Raiders

En offentlig ursäkt till Mayock och hans lagkamrater en dag. Ett videoklipp med ett läckt samtal med klubbens headcoach Jon Gruden efter det. Och sedan ännu ett Instagraminlägg där han ber Raiders att släppa honom från sitt kontrakt.

Något som Oakland Raiders tidigare i dag också valde att göra.

Med premiär så pass snart var då frågan – vad händer härnäst för den skandalomsusade Brown?

”Han går väl till New England Patriots”, sade vissa NFL-fans skämtsamt, syftandes på 2019 års superbowl-vinnare.

Nu blir det osannolikt nog just det som väntar för Brown.

Uppges få 15 miljoner dollar

Det är NFL Networks-journalisten Adam Schefter som först kom med de häpnadsväckande uppgifterna på Twitter, där han skriver att ”Antonio Brown har kommit överens om ett avtal med Patriots, enligt källor”. Enligt uppgifterna får reciever-stjärnan ett ettårskontrakt värt 15 miljoner dollar, motsvarande drygt 144 miljoner svenska kronor.

Brown själv har därefter också gått ut på twitter med en photoshoppad bild på sig själv i Patriotsutstyrsel. Dessutom har spelarens agent, Drew Rosenhaus, också bekräftat övergången enligt Adam Schefter.

Däremot kommer inte Brown, enligt Schefter, vara spelklar till premiären mot Pittsburgh Steelers. Klubben recievern var i innan flytten till Oakland i våras.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.