Möregårdh utslagen ur bordtennis-VM

Av: TT

Publicerad:
Foto: TT

SPORTBLADET

Truls Möregårdh är utslagen ur singelturneringen i bordtennis-VM.

Den svenska stortalangen föll med 2–4 i set mot sydkoreanen An Jae-Hyun i den andra omgången.

Han beskrivs som svensk bordtennis framtid. 17-årige Truls Möregårdh är talangen som ska få blågult att återigen bli den stormakt landet var under Jan-Ove Waldner, Jörgen Persson och Mikael Appelgrens tid.

Men VM i Budapest tog slut i den andra omgången för den lovande svensken.

Han ställdes mot sydkoreanen An Jae-Hyun, rankningsmässigt i nivå med svensken, och det blev en böljande inledning. Möregårdh vann första set med 11–3 innan Jae-Hyun tog hem det andra med snarlika siffror, 11–2.

Sedan blev det jämnare. Tredje set blev en rysare där spelarna turades om att ha ledningen. Till slut gick setet till svensken, med siffrorna 13–11. Men Jae-Hyun vann de två efterföljande seten och tog ledningen med 3–2. Och från det hämtade sig aldrig Möregårdh som förlorade sjätte set med 8–11.

"Hade alla seten"

Den 153-rankade svensken slog tidigare under dagen ut Hongkongs Ho Kwan Kit, som befinner sig på 79:e plats på världsrankningen med 4–2 i set. Möregårdh gick fram till 3–0 i set, och skaffade sig två matchbollar. Men Ho kom tillbaka och knep två raka set. I det sjätte setet hittade dock den unge svensken tillbaka till storspelet och när han slog in matchbollen till 11–9 knöt han båda händerna och brast ut i ett stort segerjubel, påhejad av Jörgen Persson.

– Jag tyckte att jag hade alla seten, men jag blev lite passiv när han fick det fjärde, sade Möregårdh efter den matchen.

För Jon Persson, som också tog sig vidare till den andra omgången, tog det också slut där. Han ställdes mot den blott 15-årige japanen Tomokazu Harimoto, som trots sin ringa ålder är rankad fyra i världen. Harimoto vann med klara 4–0 i set.

Ekholm föll i rysare

Senare under kvällen spelar Anton Källberg, Mattias Falck och Kristian Karlsson sina matcher i den andra omgången i herrturneringen.

På damsidan tog sig Matilda Ekholm och Linda Bergström vidare till andra omgången. Väl där blev det dock tack och adjö för bägge. Bergström föll klart mot singaporianskt motstånd (1–4), medan Ekholms match mot nordkoreanskan Cha Hyo-Sim blev en spännande sjusetare. Ekholm ledde med 2–1 i set innan Hyo-Sim kom tillbaka och vann två raka till 3–2. Ekholm samlade ihop sig och vann det sjätte, men förlorade avgörande set med 10–12.

Publicerad:

LÄS VIDARE