Kalla sjuk – avstår OS-lägret

Foto: Anders Wiklund/TT
Charlotte Kalla. Arkivbild.
SPORTBLADET

Skidstjärnan Charlotte Kalla missar OS-lägret på Kreta.

Hon har fått bihåleinflammation och har i samråd med Sveriges olympiska kommittés läkare Per Andersson tagit beslutet att avstå från Kreta-resan.

Charlotte Kalla tog efter säsongens slut beslutet att fortsätta sin satsning på egen hand utanför svenska landslaget. Vid sin sida kommer hon fortsätta ha tränaren Magnus Ingesson.

Som en del i uppladdningen inför OS i Pyeongchang i februari har SOK ett läger för aktiva på Kreta. Återbuden har varit många från de största svenska OS-hoppen, men Charlotte Kalla var en av de få som skulle dyka upp.

–  Det är fantastiska förhållanden just nu i den svenska fjällvärlden. Så vi vill prioritera sådan träning. Som det är nu med klimatet så är det svårare att komma åt förutsättningarna på hösten, därför prioriterar vi den här tiden, förklarade förbundskapten Rikard Grip för DN tidigare.

Bland de alpina åkarna kommer varken Frida Hansdotter eller André Myhrer.

Thorgren kommer

Nu får SOK också klara sig utan Charlotte Kalla, som drabbats av bihåleinflammation.

Snowboardstjärnan Sven Thorgren har nyligen genomgått en axeloperation, men trotsar smärtorna och åker till Kreta för det förberedande lägret inför OS i Pyeongchang nästa år, meddelar SOK:s mediechef Lars Markusson.

ARTIKELN HANDLAR OM