Klart: Blir kvar – trots bänkningen i finalen

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

avJonas Gustavsson

SPORTBLADET

Landslagsforwarden Johanna Hultgren har haft en tung säsong och var bänkad i SM-finalen.

Nu kan Sportbladet berätta att hon trots allt blir kvar i Iksu.

– Det har egentligen aldrig varit aktuellt att flytta, säger hon.

Johanna Hultgren var en av Iksus stora stjärnvärvningar för två år sedan men har en tuff säsong bakom sig.

20-åringen har stundtals den här vintern haft svårt att ta en startplats och var utanför laget under delar av slutspelet. I SM-finalen var hon bänkad och fick bara några ströbyten.

Motgångarna har startat spekulationer om att hon skulle vara på väg bort och enligt uppgifter har nio SSL-klubbar jagat henne.

Men trots tid på bänken, och en förmodat större roll i en annan klubb, så står det nu klart att hon stannar kvar i mästarklubben.

Sportbladet kan meddela att forwarden, som just nu spelar med landslaget i Tjeckien, har skrivit under ett treårskontrakt.

”Kontaktad av andra klubbar”

– Det stämmer, säger hon och berättar om ryktena:

– Jag har blivit kontaktad av andra klubbar som visat intresse och jag har inte stängt några dörrar även om det i slutändan känts givet att stanna i Iksu. Det finns ingen klubb som i dagsläget kan ge mig bättre möjligheter att utvecklas som innebandyspelare och ta nästa kliv i karriären.

Det var alltså inte nära att du lämnade?

– Nära och nära, det är alltid en process och det har snurrat en del tankar, men när jag summerat allt så var inte valet så svårt. Det har egentligen aldrig varit aktuellt att flytta.

Hultgren medger dock att hon inte är nöjd med säsongen som varit.

”Är inte nöjd”

– Personligen är jag inte nöjd. Jag är nästan besviken på mig själv. Jag kan mer och tycker att jag har det i mig. Sedan har vi som lag gjort en fantastisk säsong, det kunde verkligen inte ha gått bättre och jag är stolt över att vara en del av det. Vi vill vinna SM-guld nästa år igen och mitt fokus ligger på att göra vad jag kan för att bidra till det. Vi ska fortsätta vara nummer ett.

Sportchefen Johan ”Jocke” Sjöström är nöjd med kontraktet:

– Hon har varit allt annan än nöjd med säsongen och det är klart att det var tufft för henne att sitta på bänken i SM-finalen, säger han.

– Vi har haft fyra stjärnor på hennes position så det har varit tufft. Hon är en världsspelare när det kommer till skottet, men vi har en plan för hur hon ska bli bredare i sitt register. Hon har mer kapacitet än hon fått visa och jag är jätteglad att hon vill fortsätta sin satsning hos oss.