Slågsmål på uppvärmningen inför rysaren

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

LINKÖPING. Linköping var tvungna att vinna i kväll ­– och det hettade till redan på uppvärmningen.

LHC:s retsticka Emil Sylvegård tjafsade än en gång med två Brynässpelare samtidigt.

– De stör sig lite och då får man bygga vidare på det, säger Sylvegård till C More.

I förra hemmamatchen slogs Emil Sylvegård med två Brynässpelare samtidigt. I den femte kvartsfinalen, som Linköping var tvungna att vinna, hamnade Linköpings retsticka i fokus redan innan matchen startat.

Under uppvärmningen hamnade han i ett tjafs vid mittcirkeln med Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist och backen Marc Zanetti.

”Låg i luften”

– De stör sig lite och då får man bygga vidare på det. Till sist kanske de tar en utvisning. Det gäller att vara konsekvent, och hålla på lagom mycket, säger Sylvegård till C More.

Sanny Lindström:

– Man kände när man stod här mellan båsen att det var någonting på gång. Det låg något i luften, säger Lindström, och fortsätter:

– Man sköt puckar på varandra i ett tidigt skede och Sylvegård åkte lite retfullt in i Blomqvist, och då hade de skjutit ett par tre puckar på varandra redan. Blomqvist säger sedan några väl valda ord och det kan Sylvegård inte ta, och sedan är det i gång.

Vinna eller försvinna för LHC

– Blomqvist får sedan uppbackning av Marc Zanetti. Sedan är det igång. Sedan kommer Paille och säger: ”Grabbar, jag har vunnit Stanley Cup, låt honom vara”. Det här lovar gott, säger Sanny Lindström.
C Mores expert Niklas Wikegård

– Emil vill flytta fokuset och gör det bra, säger Wikegård.

Och det verkar som om Sylvegårds taktik fick framgång. Linköping vände Brynäs 2–0-ledning i sista perioden och Henrik Törnqvist avgjorde på övertid. Nu står det 3–2 till Brynäs i matchserien.