Calle: ”Hade inte vunnit med Petter”

avErik Karlsson, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

LAHTIS. Petter Northug lånade ut sina skidor till guldlaget.

Calle Halfvarsson menar att det var tur att hans bidrag stannade där.

– Med Petter på sista i dag hade Norge inte vunnit, säger han.

Det mesta var som vanligt när herrarnas stafett avgjordes, det kördes 4x10 kilometer och till slut stod Norge som segrare.

Men för ovanlighetens skull utan Petter Northug. Norrmannen har varit i för svag form och Finn Hågen Krogh axlade ansvaret som ankare genom att hålla undan för en jagande Sergej Ustjugov på sista sträckan.

– Det är det värsta killen du kan ha i ryggen, tack vare Martin (Johnsrud Sundby) var jag tvungen att åka allt jag hade, skämtade Krogh.

Krogh imponerade så stort att Petter Northugs före detta personliga tränare Eirik Myhr Nossum menade att Petters enda uppgift under OS i Peyongchang blir att testa skidor åt Finn Hågen Krogh.

Och Calle Halfvarsson håller med. Norge bör hålla kvar vid Finn Hågen Krogh.

– Imponerande. Jag såg vad luckan var när de gick ut och tänkte att Sergej skulle åka ikapp. Men det är riktigt imponerande av Finn att hålla undan, säger han och fortsätter:

– Med Petter där i dag så hade de inte vunnit.

”Vet inte om ens tar sig i mål”

– Omöjligt att säga, men det är inte förhållanden som Petter gillar... men Petter har ett mästerskapshuvud utan dess like och en kamp mot Ustjugov hade tänt honom, säger Krogh.

Faktum är att Petter hade ett finger med i guldet i dag också. Norges startman Didrik Tönseth körde på Northugs guldskidor från Falun-femmilen.

– Det kan man säga. Petter har varit med och bidragit i stafetten igen. Det är bra, säger Tönseth.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM