Hargin körde ur när Österrike tog dubbel

”Ibland hatar man den här sporten”

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

ST. MORITZ. Mattias Hargin var på väg mot VM-medalj men körde ur några portar innan mål.
Efteråt stöttades han av konkurrenter och lagkamrater.

– Det värmer och hjälper, säger Hargin.

Mattias Hargin var femma efter det första åket med bara 14 hundradelar upp till pallen. 

I det andra fick svensken på ett nytt bra åk och ledde med 35 hundradelar vid den sista mellantiden. 

Men med några portar kvar till mål körde svensken ut. Hargin skrek ut sin ilska och drämde hjälmen i backen efter missen.

– Självklart är jag extremt förbannad. Jag tror att det var bra att ni inte var i vägen för mig där borta. Det är bättre att få ut känslorna snabbt. Jag har varit rätt sur en halvtimme och kommer säkert vara rätt sur ett tag till. Sedan släpper man det, även om jag hade unnat mig själv lite mer.

Vad var det som hände?

– Jag la mig lite inåt. Vi visste att det gick ganska snabbt, sedan var det en som svängde lite mer. Vilket jag var helt medveten om. I första tappade jag lite här nere så målet var att chansa lite och gå för det för jag ville verkligen ha medalj. Nu gick chansningen inte hem. Väldigt tråkigt.

”Hade medaljen i fickan”

André Myhrer, som körde upp sig från en femtonde- till sjätteplats, kände för Hargin.

– Det är så jävla tråkigt. Han är verkligen värd den där medaljen. Han hade den till tio käppar innan mål och jag tror lätt att han hade tagit Feller. Hirscher hade kanske blivit svårt, men medaljen hade han i fickan. Jag lider med honom. 

Även norrmannen Leif Haugen visade sitt stöd efter missen.

– Jag hoppades verkligen att han skulle ta medalj efter den säsongen han har haft. Det är väldigt imponerande på det sätt han tagit sig tillbaka, säger han.

”Värmer och hjälper”

Hargin, som haft en speciell säsong sedan hans fru Matilda Rapaport omkom i en lavinolycka i somras, var tacksam över stödet.

– Det var många som var framme och stöttade en. Det värmer självklart och hjälper en också, säger Hargin som även har sina kompisar från Engelberg på plats.

– Vi kanske tar en middag i kväll med gänget och så blickar vi framåt.

Marcel Hirscher vann tävlingen före Manuel Feller och Felix Neureuther. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint