”Hatar när man får så korkade frågor”

Sjöströms drömjobb efter karriären

SPORTBLADET

Sarah Sjöström, 24, har ställt upp på tusentals intervjuer.

Efter karriären vill hon själv göra dem – och visa hur det borde gå till.

– Något jag hatar är när man är klar med ett lopp och får så korkade frågor, säger hon.

Sarah Sjöström slog igenom på seniornivå som 14-åring.

I dag är hon 24 år gammal och mer dominant än någonsin.

Och hon har inga planer på att lägga av.

”Kanske kan gå”

I samband med sommarens VM i Budapest sa hon – halvt på skämt, halvt på allvar – att hon kan fortsätta i tio-femton år till.

– Kanske kan jag vara med på OS när jag är nästan 40. Jag kommer fortfarande att satsa på 50 och 100 fjäril, 50 och 100 frisim. De kommer att vara mina huvudsakliga distanser ett par år till. Sedan får vi se. När jag blir lite äldre kanske jag bara satsar på 50 meter fritt om några år så att jag kan vara med på OS när jag är nästan 40, sa hon till den samlade pressen.

Vill jobba i tv

Samtidigt har hon redan börjat snegla på ett liv efter den aktiva karriären.

Hennes kollega, Cameron van den Burgh, passade på att ställa några frågor till den svenska superstjärnan och publicerade sedan svaren på sin blogg. Och på frågan om livet efter simningen hade Sjöström ett tydligt svar.

– Jag vill jobba i tv, antingen som kommentator eller reporter. Något jag hatar är när man är klar med ett lopp och journalisterna ställer så korkade frågor. Jag tror jag hade passat i den rollen, för jag vet hur det är att vara idrottare. De (journalisterna) borde anpassa frågorna beroende på om man gjort ett bra eller dåligt lopp, inte bara köra standardfrågan ”hur var det där loppet?”, som följs av ett standardsvar, säger Sarah Sjöström.

Phelps hyllar Sarah Sjöström 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM