Mardröm för både Fougberg och Larsson

Foto: C MORE
Fougberg var känslosam i C Mores intervju.
SPORTBLADET

LONDON/STOCKHOLM. Svenskorna på 3 000 meter hinder hade en förfärlig kväll under friidrotts–VM.

Maria Larsson var kräkfärdig – Charlotta Fougberg plågades av en fraktur i hälsenan.

– Jag är väldigt ledsen och väldigt besviken, säger Fougberg.

Charlotta Fougberg vann EM-silver på 3000 meter hinder och hade hoppats gå till final i VM i London. Men svenskan var chanslös i onsdagens försök. Trots att farten var maklig tappade hon meter efter meter mot fältet och lunkade i mål på 10.21,21 – nästan tolv sekunder från loppets näst långsammaste löpare.

En förtvivlad Fougberg berättar vad som gick snett.

– Felet är att jag trampade snett i maj. Vilket gjorde att jag fick en tioprocentig fraktur på min hälsena. Det har gjort att jag inte har kunnat träna fullt, men jag har ändå tränat mycket uthållighet. Jag hade hoppats att det skulle räcka med en väldigt bra pump, säger hon.

Hade hoppats på final

Inför loppet behandlade hon sin häl och bad en stilla bön att det skulle hjälpa, men det var lönlöst.

– Med mycket smärtlindring, bedövningssalva och mycket adrenalin tänkte och hoppades jag att det skulle kunna gå bra i dag ändå. Det har gått bättre och bättre, det har känts bättre på tävling. Inte magiskt, men ändå bra. Nu gjorde det för ont över 35 hinder.

Hon fortsätter:

Larsson: Jag mådde kräkdåligt

– Jag är väldigt ledsen och väldigt besviken. Jag hade hoppats på att det skulle gå bättre. Men det är svårt att veta innan. Även om jag inte kan prestera på absoluta toppen kan det räcka ändå för att gå till final eller liknande. Men det var inte i närheten i dag, som ni såg.

Grenens andra svenska, Maria Larsson, var 33 sekunder snabbare än Fougberg men tog sig ändå inte vidare till final. Efter loppet skyndar 23-åringen förbi den väntande pressen.

– Hon mådde dåligt, kräkdåligt sa hon, säger presschefen Hillevi Thor.

I veckan har magsjuka gått i det svenska lägret. Det är oklart vem som varit drabbad, men förbundskapten Karin Torneklint har vidtagit åtgärder för att smittan inte ska spridas. Huruvida Maria Larsson är magsjuk eller om kräkkänslan berodde på annat vill presschefen avvakta med att besvara.

ARTIKELN HANDLAR OM