Khaddis flopp – ute redan i försöken

avErik Karlsson, Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JIMMY WIXTRÖM

Khaddi Sagnia, 23, hoppade fem centimeter för kort och blev utslagen redan i kvalet.

Förklaring efteråt var minnesvärd.

– Det har aldrig känts så här bra. Seriöst, säger hon.

Khaddi Sagnia misslyckades på OS i Rio förra sommaren. 6,53 hade räckt till final, men svenskan stannade på blygsamma 6,25 och slogs ut.

VM i London var en chans till revansch. Under strilande regn och på våta banor skulle hon försöka nå i närheten av sitt personliga rekord på 6,78, men det var hopplöst.

Första hoppet var ett knappt övertramp. Andra var ett grovt övertramp. I tredje hoppet behövde hon nå 6,47.

Men Sagnia lyckade inte. Hon satte plankträffen med god marginal, men hoppet mätte bara 6,42 och 23-åringen var därmed utslagen.

”Är helt sjukt”

Trots detta var hon jublande glad efteråt.

– Det här var min bästa tävling på hela säsongen. Jag har inte känt mig i så här bra form på hela säsongen. I dag var verkligen tävlingen då jag kände att jag kunde hoppa över 6,90. DET fanns där inne. Det är helt sjukt, säger hon.

Att missa final svider därför extra mycket.

– Det gör mig så himla ledsen. Att jag inte får den där finalplatsen och kan visa vad jag går för. För så bra som det kändes i dag … så bra har det aldrig känts. Allt jag tränat och jobbat på, allting satt.

Hur kommer det sig att det stannar vid 6,42 då?

– Hur det blir så? Ja, det blir bara så. Ni såg väl själva på de andra hoppen hur långa de var, säger Sagnia, och syftar på att ingen hoppade över 6,70.

Ryskan Darja Klisjina, som tävlar under neutral flagg, har hittills nått längst med sina 6,66.

”Stolt över mig själv”

Sagnia tar ändå med sig positiva känslor.

– Absolut. VM var det stora målet och det kändes så bra i dag, fast jag inte gick vidare. Jag är väldigt stolt över mig själv och det vet jag att min tränare är också, säger Khaddi Sagnia.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM