Kalla: ”Frågan är – kommer det att bli OS?”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Båda förkylning och hälskada stör Charlotte Kalla in mot OS.

Men Charlotte Kalla erkänner att det finns en tvekan om mästerskapet ens blir av.

– Frågan är - kommer det att bli OS?, säger hon till DN.

Efter en bekymmersfri första del av grundträningen har Charlotte Kalla sprungit in i två motgångar den senaste tiden.

Dels är det en krånglande häl som gör att hon inte kan springa och som för tillfället tvingar henne att gå runt i tofflor och uppklippta skidpjäxor till vardags. Dels fick hon avbryta ett träningsläger i Italien i förtid när luftrören sade ifrån.

I en intervju med DN säger hon att hon försökt dra i handbromsen i tid för att inte förvärra något. Men det är ändå motigt.

– Det är inget ovanligt att det blir så här men det är ändå…man blir frustrerad. Jag vill ju att det bara ska flyta på. Sommaren har varit väldigt bra, säger hon om den ändrade träningsplanen.

”Kommer det bli OS?”

Allt handlar om formuppbyggnad mot OS. Men Kalla erkänner att hon också har funderat på vad den eskalerande Nordkorea-konflikten kan leda till.

– Jag tycker att det är svårt att spekulera så mycket idag, i slutet av september. Frågan är - kommer det att bli OS? Det är inte jag person att bedöma, säger hon.

På frågan om hon är orolig att det ställs in svarar hon:

– Det är jättesvårt att veta. Det är inte omöjligt. Samtidigt, om IOK och de som har beslutanderätt väljer att köra som planerat, då har de så mycket på fötterna att det ska vara säkert för oss.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16
ARTIKELN HANDLAR OM