Badou Jacks ilska: ”För jävligt, jag vann”

1 av 5 | Foto: AP
SPORTBLADET

NEW YORK. Inte vinnare men fortfarande världsmästare.

– För jävligt. Jag vann, säger Badou Jack.

Två domare dömde oavgjort och då blir det ett så kallat majoritetsdomslut för oavgjort.

Jack behåller sitt världsmästarbälte för WBC och James DeGale får behålla sitt IBF-bälte.

Men matchen var bara skenbart jämn.

– Titta på hans ansikte. Jag slog ut två tänder på honom. Och knockade nästan domaren också, skojar Badou om träffen med vänstern på ringdomaren Arthur Mercante i slutsekunden av femte ronden.

James DeGale kunde inte komma till presskonferensen på natten eftersom han tvingades att åka till sjukhus.

Kanske var det Badou Jacks bästa match som professionell boxare. Hans defensiv var tät och när han fick chanserna tog han dem.

Vill inte ha returmatch

– DeGale slår mycket och det ser bra ut för domarna men det är inga hårda träffar. De tog mest på min guard.

DeGale pratade direkt om en ny match för att bevisa vem som är bäst men varken Badou Jack eller hans promotor Floyd Mayweather Jr är särskilt intresserade.

– Jag har redan vunnit så varför gå en returmatch? Undrar Badou Jack som tänker gå upp till lätt tungvikt i stället och där utmana världsmästarna omedelbart. Mayweather talar om en VM-match mot Adonis Stevenson redan i sommar.

Lämnar med ett bälte

– Jag är redo att möta honom, säger Badou Jack som lämnade Barcaly ́s Center som en besviken världsmästare med ett enda bälte.

Om världen vore rättvis och boxningsdomare inte korrupta skulle han åkt hem till Las Vegas med två guldskimrande bevis på att han är världens just nu bäste supermellanviktare.