Blev erbjuden det ärofyllda uppdraget – tackade nej

Rihanna visar sitt stöd för quarterbacken Colin Kaepernick

avDaniel Sörensen

Hon blev erbjuden det ärofyllda uppdraget att stå för pausunderhållningen under Super Bowl i februari – men tackade nej.

Rihanna gillar nämligen inte sättet som ligan har behandlat den före detta quarterbacken Colin Kaepernick efter hans rasistprotest.

Hon delar inte NFL:s åsikter i frågan”, skriver tidningen US Weekly.

Det började 2016 som en protest mot de senaste årens polisvåld och dödsskjutningar av afroamerikaner i USA.

San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick, 30, satte sig inför en träningsmatch mot Green Bay Packers på knä när den amerikanska nationalsången ”The Star-Spangled Banner” spelades – en hel värld frågade sig varför.

1 av 2 | Foto: Thibault Camus / TT

Aktionen delade landet i två läger, vissa var för hans tydliga protest medan andra kritiserade hans beteende. Frågan lever i dag vidare och Kaepernick ses fortfarande som en stor och viktig person i kampen, detta trots att han sedan 2016 har varit klubblös.

– Jag står upp för vad som är rätt, säger han själv.

Nobbar jobbet i Atlanta

En som tydligt visat sitt missnöje med Kaepernicks protest är USA:s president Donald Trump, som själv anser att det är han som fick bort spelaren från NFL.

– NFL-ägarna vill inte ha honom eftersom de inte vill få elaka tweets från Donald Trump, berättade han i fjol.

Däremot är den Barbados-födda sångerskan Rihanna, 30, en stor beundrare av Colin Kaepernick.

Tidningen US Weekly rapporterar i dag att sångerskan har fått en förfrågan om att uppträda under Super Bowls berömda pausunderhållning i februari (hålls i år i Atlanta) – men att hon nobbade erbjudandet på grund av NFL:s inställning till ”knäkontroversen”.

”Delar inte deras åsikter i frågan”

NFL och CBS (som sänder matchen) ville verkligen att hon skulle bli nästa års artist i Atlanta. De erbjöd henne jobbet, men hon sa nej på grund av knäkontroversen. Hon delar inte NFL:s åsikter i frågan”, säger en källa till US Weekly.

I stället kommer bandet Maroon 5 att stå för halvtidsunderhållningen under Super Bowl.

Foto: Ted S. Warren / TT
Colin Kaepernick protesterar under nationalsången
ARTIKELN HANDLAR OM