Skandalomsusade spelaren klar för ny klubb

Fick sparken i december efter att ha attackerat en kvinna

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

I februari i fjol gick Kareem Hunt, 23, till attack mot en kvinna på ett hotell i Ohio. Åtta månader senare fick han sparken från Kansas City Chiefs.

Nu får stjärnan en ny chans i NFL. Cleveland Browns värvar spelaren.

– Jag förstår att jag måste förtjäna min plats i ligan igen, säger han själv.

Han spåddes en lysande framtid i NFL – men i februari 2018 trampade Kansas City Chiefs running back Kareem Hunt rejält i klaveret.

Hunt, som utsågs till Årets rookie i NFL 2017, fick hela landets blickar mot sig när han fångades på bild när han attackerade en kvinna på ett hotell i Ohio. Sajten TMZ Sports publicerade videon, där det tydligt syns att Hunt både knuffar och sparkar på kvinnan.

Polis kom till platsen, men kunde inte gripa honom eftersom det inte kunde bevisas att ett brott hade begåtts. I december valde däremot Kansas City Chiefs att sparka honom.

– Jag vill be om ursäkt och jag är djupt ångerfull för mitt agerande. Jag hoppas att jag kan gå vidare efter det här, sa Kareem Hunt i ett uttalande.

Draftades av Dorsey

Nu bekräftar Cleveland Browns att de värvar running backen. Klubbens general manager, John Dorsey, är mannen bakom värvningen. Det var även han som låg bakom draften av Hunt 2017 – då Dorsey jobbade för Chiefs.

– Vi förstår och respekterar komplexiteten i frågor som uppstår när man värvar en spelare med Kareems bakgrund och vi har inte överseende med hans tidigare handlingar. Men han tog fullt ansvar för sina handlingar, och lika viktigt är att han nu får nödvändig och professionell hjälp, säger han enligt BBC.

”Är en man under utveckling”

Hunt är tacksam för att han får chansen att spela i NFL igen.

– Först av allt vill jag be om ursäkt för mina handlingar ytterligare en gång – det jag gjorde var fel och oförlåtligt. Det är inte den man som jag uppfostrades till att bli, och jag har lärt mig mycket av det som hände, säger han.

– Jag förstår att Browns har förväntningar på mig och jag förstår att jag måste förtjäna min plats i ligan igen. Jag är en man under utveckling och jag vill kämpa för att bli den bästa och mest hälsosamma versionen av mig själv, fortsätter han.

Publicerad:

LÄS VIDARE