Alpina VM i Åre 2019

Emelie Wikström kritisk efter VM-petningen

avMalin Wahlberg

ÅRE. Emelie Wikström petades från VM-truppen. 

Beskedet fick hon efter att ha läst om det på nätet.

– Jag hade önskat att de hade ringt mig så att jag inte får läsa om en VM-uttagning på hemmaplan på nätet. Det sätter verkligen extra salt i såren, säger 26-åringen.

Emelie Wikström var femma på OS i Pyeongchang och åtta på VM senast. Men den här säsongen har det gått tyngre. 

26-åringen har en 19:e plats som bäst i världscupen och det räckte inte till en plats i VM-truppen där det var tajt om slalomplatserna på damsidan.

Nu är hon besviken på hanteringen av uttagningen.

– Jag fick inget besked utan fick se det på nätet. Jag blev faktiskt väldigt besviken på det, säger Wikström och fortsätter: 

– Jag har pratat med dem i efterhand, men det gör mig jättebesviken verkligen och väldigt ledsen. Jag hade önskat att vi hade den öppenheten och att de hade ringt mig så att jag inte får läsa om en VM-uttagning på hemmaplan på nätet. Det sätter verkligen extra salt i såren. Det var bara väldigt tråkigt. Jag hade hoppats på att bli behandlad på ett annorlunda sätt. 

”Får knyta min hand hårt”

De två sista platserna, utöver självklara Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson, gick till Ylva Stålnacke och Charlotta Säfvenberg.

– Det är fantastiskt att Sverige nu har kommit upp på den här nivån och konkurrensen är verkligen tuff. De tyckte väl att Ylva och Lotta, av vad jag har läst, haft en mer uppåtgående kurva än vad jag har haft. Sedan har ju Ylva klarat två topp 15, säger Wikström. 

Hur går du vidare nu? 

– Jag har verkligen haft en positiv uppåtgående trend den senaste tiden och jag har fått ett par nya pjäxor och de känns väldigt positiva. Jag har varit ganska snabb på träningarna och det har jag inte varit tidigare för jag har strulat både med material och åkning. I dag är jag skitbesviken och ledsen, men sedan får jag släppa det och se det positiva. Jag får knyta min hand hårt som min kloka far sa. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM