Annas motorlista 14/8

1) Jaroslaw Hampl

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har bäst utgångsläge inför kvällens deltävling i Målilla. VM i speedway är just nu en polsk affär, Hampl är bara två poäng före landsmannen Tomasz Gollob. För svensk del är det Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren som kämpar för att nå upp till den viktiga åttondeplatsen i VM. Thomas H Jonasson som kraschade och drabbades av en hjärnskakning i veckan gör VM-debut.

SVT 24, lördag kl 20.00

2) Robert Dahlgren

Dags för Gellersåsen, den mest klassiska av alla klassiska STCC-banor och det är en het kamp i toppen av mästerskapet mellan Dahlgren som har tre poäng ner till tvåan Richard Göransson. Fyra tävlingshelger återstår av säsongen.

Viasat Motor lördag kl 15.10. SVT söndag kl 16.55

3) Michael Jernberg

Trea i rallycross-EM senast, men han måste öka takten för att hota norrmannen Sverre Isachsen som är i ledningen. Den regerande mästaren är sex poäng före svensken, Kenneth Hansen har ramlat ner till fjärde plats.

Viasat Motor, måndag kl 22.00

4) Randy de Puniet

Är på väg mot comeback i MotoGP, detta 27 dagar efter det att han bröt vad- och skenben. LCR-Hondaföraren satsar på att bli bäste privatförare och ligger nu åtta - 12 poäng bakom Yamahas Ben Spies. De Puniet missade bara ett enda VM-lopp under sitt skadeuppehåll.

Viasat Motor, söndag kl 13.30

5) Rubens Barrichello

Är fortfarande bitter efter Michael Schumachers körning i Ungern. Även om tysken bett om ursäkt på sin hemsida är läget spänt:

- Han har inte ringt mig. Jag har stor respekt för hans titlar, men jag har ingen lust att vara hans vän. I livet handlar det om att visa andra människor respekt och förlåtelse, säger Williamsföraren till Brasiliansk media.

6) Felix Rosenqvist

Han vann i Assen senast och kör F3 på EuroSpeedway Lausitz i helgen, nu återstår tre tävlingshelger den här säsongen och han är femma i sammandraget. Förutom Felix är det ytterligare två rookies med i toppen, Daniel Abt (son till Hans Jürgen Abt som är Mattias Ekströms chef i DTM) och Kevin Magnussen, Danmark.

7) Gerhard Berger

Den förre F1-föraren har en förklaring till Michael Schumachers agerande i Ungern:

- Tidigare körde vi tuffare, vi kunde köra varandra av banan tre gånger på ett varv utan att någon klagade och då hade ingen sett Michaels manöver mot Barrichello, säger österrikaren till Sport Bild.

- I dag är spelreglerna annorlunda och det har Michael svårt att förstå.

8) Bruno Senna

Har det svår på banan, och hans team HRT har det svårt bredvid. Det är de dåliga finanserna som gjort att man inte kunnat utveckla bilen och enligt Senna kan teamet i nuläget inte garantera att de står på starlinjen nästa år.

9) Nick Heidfeld

Det verkar som om Mercedes testförare lämnar F1-teamet redan under sommaruppehållet och blir Pirellis nya testförare. Redan innan racet i Belgien den 29 augusti ska däckleverantören ha genomfört sina första tester. För Heidfeld är de en ny väg för att förhoppningsvis få ett förarkontrakt 2011.

10) Adrian Newey

Red Bulls teknikchef var gästförare i BTCC förra helgen och kraschade, men han klarade sig undan med ett par blåmärken på ena armen. Han är inte det minsta orolig inför FIAs nya tester av framvingen på Spa.

- Vi kommer att klara oss utan att behöva göra några förändringar.

Motorstopp:

Alexander Lundh

MC-föraren bröt höger underben när han vurpade på Silverstone och årets VM-säsong är troligen över. Svensken drabbades av flera spiralfrakturer och skadan var betydligt mer komplicerad än läkarna först trodde, eventuellt kan han tvingas till ytterligare någon operation.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM