Hirvonen tar täten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fordföraren har
drygat ut sin ledning

Mikko Hirvonen har drygat ut sin ledning i Svenska rallyt efter SS9.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Mikko Hirvonen har drygat ut sin ledning i Svenska rallyt efter SS9.

Mikko Hirvonen har drygat ut sin ledning i Svenska rallyt ledningen efter SS9 och är nu tio sekunder före Sébastien Loeb. P-G Andersson fortsätter att dominera sin klass och har vunnit varje sträcka.

På dagens första sträcka, SS9 Vargåsen, var det många förare som hade problem med imma på framrutan. Henning Solberg var en av dem.

– Jag fick snö och is på rutan som jag inte fick bort och varken jag eller Ilka Minor såg någonting så jag tappade ordentligt, sa Solberg till rallyradion.

Petter tappade linjen

Brodern Petter Solberg hade problem att hålla linjen i kurvorna, till Sveriges Radio förklarade han att han inte hittade balansen i kurvorna och tappade tid.

Även Marcus Grönholm led av problem med sikten.

– Jag såg ingenting för rutan har börjat isa igen och körningen blir därefter, sa Grönholm till Sveriges Radio.

Trots detta satte Grönholm femte bästa tid på sträckan, men totalt sett är Grönholm bara 29:e efter missen på SS6 igår då han tappade tid efter ett elfel på bilen.

Hirvonen drog ifrån

Mikko Hirvonen verkade dock inte bekymras detta, han var snabbast och drygade ut ledningen, Hirvonen är nu 10 sekunder före Sébastien Loeb.

– Det känns bra, men jag måste köra tufft. Underlaget sliter på däcken, men det är okej än så länge, säger Hirvonen till wrc.com.

Loeb pressar så mycket han kan, men är just nu efter Hirvonen. Loebs teamkamrat Daniel Sordo är trea, men inte glad över hur bilen beter sig.

– Jag har inte förtroende för bilen. Den understyr och jag tappar känslan, särskilt i slutet av långa böjar, säger Sordo.

Bland svenskarna har P-G Andersson fortsatt lika bra som han inledde fredagen. P-G var snabbast på SS9 och hittills har han vunnit varenda sträcka.

– Jag försökte ta det lugnt och säkert nu på SS9. Jag tyckte det kändes bra, men jag vet att det är två sträckor kvar som däcken måste hålla, säger P-G i en kommentar på sin webbplats.

Tungt för Sandell

Andersson kör lysande och är nu nia totalt sett. Patrik Sandell gjorde femte bästa tid på SS9 och ligger kvar på fjärde plats i klassen. Fredagen var motig för Sandell som missade ett vägbyte på SS5 och var tvungen att vänta på publikhjälp för att kunna vända bilen, sedan tappade han också dubbar vilket försämrade fästet.

Patrik Flodin fortsätter också att köra bra i PWRC-klassen. Flodin var snabbast på SS9 och leder nu med 25 sekunder före Anders Gröndal.

– Bilen fungerar bra men på de snabba partierna är den för mjuk så vi studsar, vi ska försöka göra något åt det till nästa sträcka, säger Flodin i ett uttalande på sin webbplats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN