Rosenqvist till Formel 3

SPORTBLADET

18-åringen byter upp
sig från Formel Renault

Foto: Felix Racing
Felix Rosenqvist satsar på att etablera sig i tyska Formel 3.

Efter tre år i Formel Renault byter 18-åriga Felix Rosenqvist upp sig. 2010 ska han köra den tyska Formel 3-serien.

18-årige svensken Felix Rosenqvist som tävlat i Formel Renault-serien i tre år och vunnit mästerskapet lika många gånger tar ett kliv uppåt i karriären. I år ska Felix köra Formel 3 och han har kontrakt med Performance Racing för att tävla i det tyska mästerskapet.

– Det här är det perfekta steget för mig och jag är verkligen glad att få chansen i Formel 3, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Den tyska F3-serien avgörs under nio tävlingshelger och samtliga lopp tv-sänds.

Nära att välja Formel 2

Rosenqvist berättar att han länge valde mellan Formel 2 och Formel 3.

– Anledningen till att vi valde F3 framför F2 är att det tillåter mig som förare att utvecklas mycket mer eftersom bilen är känsligare för olika inställningar och teamet har större frihet att modifiera det de vill. Föraren måste kunna ge bra feedback hela tiden och det är en mycket viktig del av racingen att kunna jobba som ett team, förklarar Rosenqvist.

Klassbytet kommer att påverka körstilen för 18-åringen en hel del.

– Formel 3-bilen skiljer sig en hel del från Formel Renault. För att vara snabb i en F3:a måste man kunna bromsa på rätt sätt. Det är också mycket mer vridmoment i motorerna, vilket gör att man får ändra sin körstil ganska rejält. Man behöver en väldigt mjuk körstil, säger Rosenqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport