En ny pallplats för Nico Rosberg

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Mercedesförarens däckchansning höll

Foto: Peter Parks, AFP
Nico Rosberg utnyttjade omstarten för att gå upp i täten.

Trea igen, tvåa i VM och etta i stallet.

Nico Rosberg är nöjd.

– Vi hade ett par uppdateringar nu och det kommer mer. Detta lovar gott, säger tysken.

Mercedesföraren var trea i Kina, efter McLarens Jenson Button och Lewis Hamilton. Nyckeln till pallplatsen var att han bestämde sig för att behålla däcken när säkerhetsbilen var ute första gången och inte byta till intermediatedäck.

– Jag tog beslutet tillsammans med teamet och det var ett bra beslut, men hela tiden satt jag och hoppades att det inte skulle regna mer, för då hade det varit ett uselt beslut. Men det var på den berömda hårsmånen, säger tysken till media.

”Ett steg i rätt riktning”

– Allt fungerade bra och det var en härlig känsla att få leda loppet, jag försökte att skona mina däck, men sedan gjorde jag ett misstag och då kunde Jenson köra förbi mig. Men jag är väldigt nöjd, för detta var ett bra steg i rätt riktning.

Återigen slog han sin teamkollega Michael Schumacher klart, men Rosberg vill inte själv säga att han är etta i teamet. Även om han har varit bättre än den sjufaldige mästaren vid samtliga tävlingar i år.

– Så är det definitivt inte, vi har varit likvärdiga sedan början av säsongen, vi har båda samma möjligheter och jag är verkligen glad över att det har fungerat så bra för mig. Jag är väldigt nöjd med min säsong, säger han.

Stark postition

– Det är viktigt att arbeta hårt och att sätta sig i respekt i teamet. Jag har en stark position i stallet och det är skönt, det är därför som jag är positiv inför framtiden.

Dessutom väntar nu en stor uppdatering av bilen. Till loppet i Barcelona om tre veckor kommer Mercedes med en B-version av årets bil.

– Vi hade några uppdateringar här, men det kommer ännu mer. Det ser lovande ut, säger Keke Rosbergs son.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1