Annas motorlista 27/3

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
I pole position på Veckans motorlista. FOTO: GETTY IMAGES

1 Fernando Alonso

Är VM-ledare inför det andra F1-loppet för säsongen. Ferraris fans jämför honom redan med Michael Schumacher som är teamets mest framgångsrike förare. ”Innan vi säger något ska vi ha resultat, så behåll fötterna på jorden”, säger teamchef Stefano Domenicali. I morgon bitti klockan 08.00 körs Australiens GP – så glöm inte att ställa om klockan.

Viasat Motor söndag 08.00

2 David Coulthard

Förväntas skriva kontrakt med Mercedes i dagarna. Han var sensationell tvåa under DTM-testet i Spanien. Audi var snabbast båda dagarna.

3 Bernie Ecclestone

Satsar på F1 i New York 2012. ”Jag skulle vilja att man kör i New Jersey, mitt emot Manhattan så att vi får alla skyskraporna i bakgrunden”, säger F1-promotorn. F1 15 minuter från Manhattan vore väl något, i så fall vore det den tionde platsen i USA som serien besöker.

4 Valentino Rossi

Är favorit inför MotoGP-starten och är en av de förare som vill tidigarelägga premiären. Under testerna var det så många förare som föll och därför vill de inte köra under natten. ”Det är inte speciellt smart att vänta till klockan 23.00. Det är bättre att starta tidigare”, säger han och får medhåll av Casey Stoner och Loris Capirossi.

5 Kimi Räikkönen

Har testat på grus i två dagar och är väl förberedd inför nästa veckas VM-lopp i Jordanien. ”Återigen handlar det om en annan sorts grus och därför är det svårt att spekulera i hur det kan gå. Men teamet har data från tidigare tillfällen och det kommer att hjälpa oss. Det går framåt, det är bara en fråga om tid”, säger rallyföraren.

6 Marcus Ericsson

Avslutade starkt på GP2-testen, även om han blev påkörd av Pastor Maldonado som hade den bästa tiden under alla tre dagarna. Marcus var femma och sjua den sista dagen.

7 Joan Villadelprat

Han och Epsilon Euskadi är det första team som säger sig vara intresserade för F1 2011. Det spanska teamet fick ingen plats i år och ansöker nu hos FIA en gång till.

8 Morrie Chandler

WRC-presidenten vill att man ska klara sig med en motor per säsong i framtiden, men man måste ha ett regelverk som gör att föraren och stallet inte straffas om ingen är skuld till att motorn går sönder.

9 Alexander Lundh

Kör den andra VM-deltävlingen i Supersport 600, svensken hoppas på revansch eftersom premiären slutade med en krasch. Loppet körs i Portugal. ”Jag tror att det kan gå bra i helgen, jag ska försöka ta mina första poäng i klassen. Banan passar mig bra och jag börjar komma underfund med hur man ska köra en 600”, säger han till Fastbikes.

Eurosport söndag 14.00

10 Ralf Schumacher

Lillebror är klar för DTM, han har skrivit kontrakt med HWA-Mercedes. Därmed stannar han i stallet han körde för förra säsongen och Mercedes har en Schumacher i F1 och en i DTM. Premiären sker på Hockenheimring den 25 april.

Motorstopp

Per-Olof ”Posa” Serenius

Isracinglegendaren blev utträngd i sargen under fyrnationslandskampen i veckan, där Sverige slutade tvåa. Han är mörbultad och det är tveksamt om han kan köra SM i helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM