”Vi har väntat så länge på det här”

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Bajen fick vinna till slut: ”Aldrig orolig”

Foto: LASSE ALLARD

UPPSALA. ”HAMMARBY KAN INTE VINNA?”

Här är tre guldhjältar som skrattade åt nidvisan i natt.

– Vi, som har väntat så länge, är värda det här, säger målskyttarna Johan Östblom, Stefan Erixon och Robin Sundin och höjer champagneglasen.

Foto: Foto: LAsse ALLARD
Efter sju finalförluster, varav sex på 2000-talet, blev Hammarby till slut svenska mästare i går.

Hammarby har värvat landslagsstjärna efter landslagsstjärna men ändå bara blivit svenska mästare i att förlora SM-finaler.

2000 slutade med förlust, precis som 2001, 2003, 2004, 2006 och 2007.

Historien talade inte direkt för Bajen mot Bollnäs, inte heller matchinledningen. Finalen hade bara pågått i fem minuter när Ville Aaltonen gav Bollnäs ledningen.

En förlust sen november

Skulle förbannelsen hålla i sig även under 2010?

Lagkaptenen Stefan Erixon svarade med att lirka in kvitteringsbollen sju minuter senare.

– Jag var aldrig orolig. Folk hånar oss hit och dit, men vi har vunnit World Cup och elitserien och bara förlorat en match sedan den 25 november, säger ”X:et”.

Sedan, i början av den tredje perioden, gjorde Johan Östblom och Robin Sundin ett varsitt mål inom loppet av två minuter.

– Jag tog ner bollen på volley och drog till. I det här vädret var det bara att blunda och skjuta - och det funkade, säger Östblom.

– (Patrik) Nilsson slängde ut en bra passning. Det var bara att kliva runt och hänga dit den. Det kändes matchavgörande, säger Sundin, som signerade 3–1-målet.

”Fruktansvärt bra”

Målskyttarna förklarar klubbens första SM-guld med att Hammarby äntligen har byggt ett lag värt namnet. Visst, Bajen kan bevisligen vinna utan att anfallsstjärnorna Patrik Nilsson och David Karlsson står för målskyttet.

– Vi mår fruktansvärt bra tillsammans och alla känner delaktighet. Det gör oss jävligt svårlästa, vilket är avgörande. Alla pusselbitar har fallit på plats, säger Robin Sundin.

Trion visste inte till sig av lycka när titeln var säkrad.

– Det här är helt sjukt. Fan, vad man har längtat efter att stå där uppe på podiet med pokalen. Vilken fest det kommer att bli, säger Johan Östblom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN