Wegerup: Cassano & Zlatan – våren i Milan blir kryddstark

1 av 2 | Foto: Zlatan gillar inte att jämföras med Cassano.
SPORTBLADET

Blanda Cassano och Zlatan, rör om och se vad som händer.

Tillsätt även Balotelli.

Räkna sedan med en smakrik men också rejält kryddstark vår i Milan.

”Nu har ju Berlusconi klarat sig kvar i politiken så nu vill han handla”.

En av mina italienska chefer på Milano-redaktionen i går kväll. Där gnuggar alla händerna över att det fortsätter att hända saker kring Milan och över att det kanske inte bara blir ett, utan två nyförvärv i januari: Antonio Cassano och Mario Balotelli. Berlusconi har ju sagt att han vill vinna trippeln.

”Jag säljer honom – om någon vill ha honom”, muttrar Sampdorias president Garrone om Cassano.

Och denna någon verkar alltså bli Milan, i januari.

I dag ska besked komma från ligaförbundet Lega Calcios skiljedomstol, om huruvida Sampdoria tillåts upplösa Cassano kontrakt.

Men hur det än blir kommer han inte att bli kvar, Garrone förlåter honom inte – och det öppnar för Milan.

Följdfrågan blir då: vad ska man tycka om det?

Ett djävulskt humör

I början av november, då den senaste Cassano-skandalen just nått offentligheten ljus, var jag med i ett italienskt fotbollsprogram. Vi var fyra personer som i nästan en timme pratade Cassano utan att kunna komma fram till en svart eller vitt-åsikt om honom.

För han är ju dubbelhet, rakt igenom, därav de kluvna känslorna. Köper Milan Cassano får man en gudabenådad spelare med ett djävulskt humör.

En spelare som föddes dagen efter att Italien vann sitt VM-guld 1982 och som verkade förutbestämd att bli en av de allra största.

Men en spelare som inte nått sin fulla potential därför att han inte lyckats besegra sina omständigheters bojor, ta sig mentalt ifrån Baris vackra men osäkra slumkvarter, där han växte upp.

Kemin känns osäkert

I början av deras karriärer jämfördes Zlatan och Cassano ofta. Något som ”Ibra” inte gillade särskilt mycket, han hade ju till skillnad från Cassano aldrig gjort något kriminellt.

Ju mer åren gått, desto mer har skillnaden mellan de två också märkts. Zlatan har förvisso kvar sitt temperament men han har lärt sig att tygla det och på sistone allt mer visat att han mognat till man.

Medan Cassano däremot, nu senaste med Garrone-bråket, visat att han fortfarande är den okontrollerade pojken.

Därför ska det bli intressant att se de två tillsammans. Fotbollsmässigt tror jag att duon Zlatan-Cassano kan åstadkomma storverk. Hur det går i kemin mellan de två känns mer osäkert.

Lägg därtill, som sagt, kanske även

Balotelli.

Men, stökiga gossar eller ej, visst vore det fina förstärkningar för Milan, nödvändiga sådana. Som en italiensk kollega sa i går, angående värvningsspekulationerna, när han jämförde dem med de lag man själv kan sätta ihop på nätet..

”Det här börjat liknar fantacalcio, fantasifotboll, det kan bli hur spännande som helst”.

Jo, det kan ju det.

ARTIKELN HANDLAR OM