Rysk miljardär kör Midnattsolsrallyt

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Finansmannen Vladimir Antonov kör Saab 99

Foto: fotogubben.se
Stig Blomqvist och hans co-driver Ana Goni på väg mot segern i förra årets Midnattssolsrally.

Den 14-17 juli är det dags för det klassiska Midnattsolsrallyt. Där har stjärnor som Stig Blomqvist och Mikael Persbrandt tävlat. I år är det dags för ryske finansmannen Vladimir Antonov att göra debut i loppet.

Vladimir Antonov som står bakom biltillverkaren Spyker och även har omtaltats för att vara involverad i Spykers köp av Saab, kommer att köra Regularityklassen i Midnattsolsrallyt. Antonov och hans kartläsare franske Denis Giraudet, ska köra en Saab 99 turbo CC.

När anmälningstiden för tävlingen gick ut hade arrangörerna fått dryg femtio fler anmälningen än man klarar av att hantera. Därmed tvingas tävlingsledningen att gallra bland ekipagen i klasserna regularity och historiskt rally.

Gallring i startfältet

– Det är inget som förvånar mig egentligen, men det är alltid lika trist att tvingas tacka nej til tävlande, säger tävlingsgeneralen Per Carlsson i ett pressmeddelande.

I klassen för historiskt rally dräller det av gamla toppförare. Stig Blomqvist, Björn Waldegård, Tony ”Roten” Jansson, Rolf Skoghag och Leif Asterhag ska försöka att göra upp om segern, utmanade av bland annat P-G Andersson.

Den 30 april publiceras den slutliga listan över ekipagen som får tävla i Midnattsolsrallyt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally